JEDNOSTAVNO LIJEPA

Beauty tretmani iz vlastite kuhinje

18.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Za neke odlične beauty tretmane ne trebate tražiti udaljene wellness centre, dovoljno je prošetati do vlastite kuhinje. U njoj se krije dovoljno 'tajnih' sastojaka od kojih možete i sami napraviti kozmetičke preparate

Maska za lice
Ako imate suhu kožu, možete napraviti bogatu hidratantnu masku odavokada i meda. Pomiješajte dvije velike žlice avokada s dvije velikežlice meda i jednim žutanjkom. Dobro izmiješajte, namažite na lice utankom sloju i ostavite da djeluje 15-20 minuta. Isperite lice u toplojvodi. Koža će zasjati i biti meka. Zamasnu kožu skuhajte tri velike mrkve i zgnječite ih u kašu s petvelikih žlica meda ili jogurta. Stavite na lice na djeluje 15-20minuta, a zatim isperite toplom vodom. Rezultat će biti nježna glatkakoža.

Kako biste dodatno osvježili kožu, izmiješajte tri žlice glicerina(možete ga kupiti u svakoj ljekarni) i jednu žlicu meda. Smjesunanesite na lice i ostavite da djeluje preko noći. Vaša koža izgledatće svježe i zdravo.


Čišćenje
Kamilica i bazga odlični su prirodni 'čistači', osobito ako imate suhu i osjetljivu kožu.
Uzmite 50 ml vrhnja i otprilike toliko mlijeka, izmiješajte idodajte dvije žlice svježe ili sušene kamilice ili bazge. Smjesustavite da se lagano kuha oko pola sata, ali pazite da ne zakipi. Nakonšto ste je skinuli s vatre, ostavite je dva sata da se ohladi i slegne.Procijedite je i stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Aplicirajte nalice uz pomoć vate.

Smanjite pore
Kako biste zategnuli kožu i smanjili pore, stavite svježe bjelanjkena lice, pazeći pritom da izostavite predio oko očiju. Ostavite dadjeluje oko pola sata, a zatim dobro isperite mlakom vodom.

Hidratacija
Za jednostavan, a učinkovit ovlaživač kože dodajte pet ili šestkapi bademovog ulja u nekoliko kapi destilirane vode. Stavite nadlanove i utrljajte nježno u kožu. Vaša koža bit će prekrasno nježna isvilenkasta.

Piling za lice
Za kožu koja sjaji zdravim sjajem izmiješajte žlicu ružinog ulja sažlicom morske soli. Umasirajte nježno na lice i vrat kako bisteuklonili mrtve stanice kože.

Kako biste napravili piling za masnu kožu, izmiješajte dvije žlicefinih mekinja i pola žlice suhog kvasca s jednom žlicom svježeglimunovog soka. Dodajte jednu žlicu vode i miješajte dok ne dobijetejednoličnu pastu. Nanesite na lice i ostavite da djeluje pet minuta telice isperite toplom vodom.

Piling za tijelo
I vaše tijelo može uživati u blagodatima koje se kriju u kuhinji.Za vrlo jednostavan piling za tijelo zamiješajte zgnječenu bananu skrupnim šećerom ili solju i medom. Kako biste imali dovoljno za cijelotijelo, zamiješajte malo veću količinu. Na svaku bananu ide jedna žlicašećera ili soli i jedna žlica meda.