LE CAGOLE

Balenciaga ima novi vrući komad: Ova torbica ima sve više slavnih obožavateljica

02.02.2022 u 08:55

Bionic
Reading

Otkako je preuzeo funkciju kreativnog direktora modne kuće Balenciaga, Gruzijcu Demni Gvasaliji iz sezone u sezonu polazi za rukom kreirati komade koji netom nakon lansiranja postaju itekako poželjni u modnim krugovima

Sudeći po izdanjima poznatih dama, modna kuća Balenciaga ima novi adut, a riječ je o torbici imena La Cagole.

Jedna od najvećih pop zvijezdi današnjice, Dua Lipa, na ulicama New Yorka pohvalila se crnom verzijom Balenciagine torbe, vješto ju uklopivši u stajling s naglaskom na jakni narančaste boje.

Protekloga mjeseca u Parizu američka glumica Julia Fox prisustvovala je modnoj reviji brenda Kenzo u traper komadima s potpisom Schiaparellija, dok je u rukama nosila minijaturnu verziju Balenciagine torbe Le Cagole. Među ostalim poznatim ljubiteljicama ove torbe nalazi se it djevojka Bella Hadid i zvijezda serije ‘Euphoria’ Alexa Demie, koja je u ormar pospremila srebrnu verziju ovog vrućeg dodatka.

Kako primjećuje modna biblija Vogue, popularnost ovog modela torbe nimalo ne čudi. Protekle godine Balenciagina torba Motorcycle, poznata i po nazivu City, doživjela je velik povratak na modnu scenu.

Originalna prostrana iteracija s početka milenija uočena je na rukama brojnih posjetitelja tjedana mode dok je novija verzija s Demninim potpisom postala favoritom slavnih trendseterica. S druge strane Le Cagole, torba koja je imala premijeru u pre-fall kolekciji brenda, puno je profinjenija, a nedugo nakon lansiranja postala je hit.

Protekloga listopada zauzela je šesto mjesto na listi najpoželjnijih modnih komada u trećem kvartalu 2021. godine prema istraživanju modne tražilice Lyst, smještena između prepoznatljivih mule cipela JW Amndersona sa zlatnim lancem i kardigana La maille Pralù s potpisom Jacquemusa.

Kao zaobljena nasljednica torbe City, podsjeća na živahni kroasan načičkan kopčama, resicama i malim zrcalom u obliku srca. Iako se čini da je crna glavna boja, ova torba s potpisom Balenciage dolazi u duginim, pastelnim i metalik nijansama te u tri veličine.