S dijamantnim tijarama

Bajkovita izdanja: Danska princeza Mary i švedska princeza Victoria su oličenje glamura

16.10.2023 u 13:08

  • +5

Princeza Mary i švedska princeza Victoria

Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / THE MEGA AGENCY / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Kako bi proslavili 18. rođendan danskog princa Christiana, članovi europskih kraljevskih obitelji okupili su se sinoć u Kopenhagenu na gala večeri. Bila je to prilika da majka budućeg kralja, ali i švedska princeza Victoria zabljesnu i prošetaju dijamantne tijare velikog značenja

Budući danski kralj, princ Christian, jučer je proslavio svoj 18. rođendan, a tom je prilikom u Kopenhagenu održana rođendanska gala večera. Gosti su stigli iz raznih dijelova Europe kako bi obilježili važan dan u povijesti kraljevskih obitelji, a prinčeva majka izgledala je posebno elegantno s dodatkom koji je nosila i na vrlo važan datum!

Princeza Mary od Danske odlučila se za plavu haljinu optočenu dragim kamenjem danskog dizajnera Jespera Høvringa i par svjetlucavih dijamantnih naušnica. Osim efektnih naušnica, Mary se ukrasila i posebnom tijarom koju je nosila na dan svog vjenčanja 2004. godine.

Članovima obitelji pridružila se i danska kraljica čija je vladavina od pola stoljeća čini europskim monarhom s najdužim stažem. Ona je plijenila pozornost u jarko crvenoj haljini i Pearl Poire tijarom, a društvo joj je pravio ostatak danske kraljevske obitelji.

Princ Joachim i princeza Marie od Danske s grofom Felixom od Monpezata, grofovima Felixom i Henrikom od Monzepata i groficom Athenom od Monpezata stigli su na svečanost, iako se prošle godine pozdravili s redom danskih kraljevskih titula odlukom kraljice.

Švedska princeza Victoria stigla je u jednako blistavoj krem ​​haljini Elie Saab s četvrtastim izrezom koji je pokazivao njezinu upečatljivu dijamantnu ogrlicu. Kosa u punđi otkrila je par dijamantnih naušnica, a upečatljiva je bila i tijara koja je zaokružila blistavi look. Princeza je prisustvovala svečanosti zajedno sa svojim suprugom princem Danielom i svojom 11-godišnjom kćeri, princezom Estelle.

U Kopenhagenu s 18-godišnjakom su slavile i nizozemska princeza Catharina-Amalia i belgijska princeza Elisabeth, ali i grčka kraljice Anne-Sophie, grčki prijestolonasljednik Pavlofa i grčka princeza Marie-Chantal.