AZCROBUS

AutoZubak predstavio prvi hrvatski autobus

  • Autor: I. Ć.
  • Zadnja izmjena 23.04.2010 11:09
  • Objavljeno 23.04.2010 u 09:00
Autobus 3

Autobus 3

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Trideset godina uspješnog poslovanja tvrtka AutoZubak sinoć je na svečanosti na Zagrebačkom velesajmu proslavila predstavljanjem prvog hrvatskog autobusa – AZCrobus

Razvijen u suradnji sa švedskom Scaniom, AZCrobus je međugradski autobus visoke klase, dužine 12 metara, kapaciteta 49, odnosno 51 putnika – koji, po ocjenama svjetskih stručnjaka može, ravnopravno stati uz bok najkvalitetnijih svjetskih marki.

AZ

AZ

Izvor: Promo fotografije / Autor: AZ

U razvoj Crobusa dosad je uloženo 120 milijuna kuna. Do kraja 2011. AutoZubak planira uložiti još 100 milijuna kuna te isto toliko u 2012. U 2010, započinje proizvodnja takozvane nulte serije autobusa kojom će se optimizirati proizvod i proizvodni procesi, a već sljedeće godine planirano je puštanje u rad druge faze tvornice te nastavka proizvodnje.

Na izgradnji autobusa tvrtka planira zaposliti između 350 i 400 radnika, a kod domaćih kooperanata trebalo bi se otvoriti još 300 radnih mjesta što je ukupno 700 novih radnih mjesta – rekao je direktor AutoZubaka Pavo Zubak.

Proizvodnja AZCrobusa većim je dijelom namijenjena stranom tržištu.

Medijsku prezentaciju u AutoZubaku odlučili su iskoristiti i za domaću premijeru novog Volkswagen Touarega i Audijeve luksuzne limuzine A8, a ništa manje pompozno nije prošla ni najava puštanja u rad AMC Asistencije, kojom AutoZubak ulazi na tržište pružanja tehničke pomoći na cesti i na moru te organizaciju prijevoza pokretnih i nepokretnih vozila u kvaru i oštećenih vozila u prometnim nezgodama na području RH i cijele Europe.

Lucija Bušić

Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Lucija Bušić

Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Lucija Bušić

Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi