ZBOG GENSKOG TESTA

Angelina Jolie odlazi na još jednu operaciju

07.03.2014 u 14:12

Bionic
Reading

Angelina Jolie u intervjuu za Entertainment Weekly po prvi puta je govorila o reakcijama nakon svojih dviju operacija, ali i onoj budućoj na koju namjerava otići

Jolie ističe kako je sretna jer je s javnošću podijelila to da je imala dvostruku mastektomiju, na taj način osvijestivši mnoge o problemu raka dojke. Ističe kako ju je to zbližilo s mnogim ženama.

'Kamo god odem, susrećem žene, a kada pričamo o zdravstvenim problemima, povjeravaju mi se o svojoj borbi s rakom dojke ili rakom jajnika', rekla je Angelina, istaknuvši kako razgovara s ljudima o njihovim kćerima i ženama te zdravlju.


'Vrlo sam dirnuta ljubaznošću i potporom mnogih ljudi. To mi pomaže da se osjećam bliže tim ljudima s kojima dijelim slične stvari', rekla je. No to je samo jedan od njezinih hrabrih poteza koje je napravila prošle godine, kada se podvrgnula preventivnoj dvostrukoj mastektomiji nakon što su joj testovi otkrili da ima 87 posto šanse da razvije rak dojke i 50 posto za rak jajnika.

U bliskoj budućnosti namjerava ukloniti i jajnike. Njihovim uklanjanjem smanjuje se rizik od raka jajnika za 80 do 90 posto zbog smanjenja količine estrogena i progesterona.

'Još je jedna operacija koju trebam obaviti. Moram se savjetovati sa svim tim divnim ljudima s kojima sam se dosad konzultirala kako bih prebrodila iduću fazu', rekla je Jolie.