NEZAUSTAVLJIVA JOLIE

'Angelina je počela raditi odmah nakon operacije'

17.08.2013 u 18:22

Bionic
Reading

Kirurginja koja je obavila zahvat dvostruke mastektomije na Angelini Jolie prvi put je javno progovorila o smionoj odluci 38-godišnje glumice i utjecaju koji je objava operacije imala na žene diljem svijeta

Dr. Kristi Funk iz klinike Pink Lotus Breast na Beverly Hillsu u razgovoru za rujansko izdanje časopisa Los Angeles opisala je Jolie kao izrazito privatnu osobu.

'No, čekala je pravi trenutak - poslovno, privatno, ali i duhovno - kad će biti spremna objaviti nešto toliko intimno', rekla je, a prenosi Daily Mail

U članku u New York Timesu otkrila je da se na preventivnu operaciju odlučila nakon što su liječnici otkrili 'loš' gen BRCA1, zbog kojeg je imala 87 posto šanse za razvoj raka dojke i 50 posto za rak jajnika.

Dojke su dio ženskog identiteta, što je razlog zašto je Angelina - kojoj su se oduvijek divili zbog ljepote - dirnula toliko žena koje se bore s odlukom hoće li na operaciju ili ne. 'Kad jedna od najljepših žena svijeta operativno ukloni dio svog dijela vezan uz ženstvenost i seksualnost, morate se zapitati zašto to radi', rekla je dr. Funk.

Angelinina majka Marcheline Bertrand umrla je zbog raka jajnika 2007. godine, u 56. godini, a rak je odnio i njenu baku i tetu. Glumica je željela poduzeti sve kako njenih šestoro djece ne bi prerano ostalo bez majke.

Prošlo je tri mjeseca prije no što su svi zahvati bili gotovi, uključući i ugradnju umetaka u obje dojke. Sve je obavila pod velom tajne - čak ni njen otac Jon Voight nije znao ništa o tome.

Četvrti dan nakon mastektomije bila je već dobrog raspoloženja i puna energije. Dva zida u njenoj kući bila su puna friških skica za iduće projekte.

No, ima jak unutarnji poriv pomagati drugima. 'Ne bi mogla biti to što jest i zatajiti drugima to što je otkrila', dodaje dr. Funk, koja kaže da puno muškaraca i žena izlaze jači iz borbe s rakom. 'To je dalekosežna promjena, koja može okrenuti život i karijeru prema nečemu boljem', zaključuje dr. Funk.