BEZ POKRIVANJA

Alicia Keys i dalje osvaja publiku bez šminke

29.08.2016 u 23:50

Bionic
Reading

Pjevačica Alicia Keys prije nekoliko mjeseci prestala je nositi šminku i čini se kako zbog toga nije zažalila. Na MTV-jevoj dodjeli muzičkih nagrada pojavila se bez šminke u maksi haljini i ponovno je bez problema publiku oborila s nogu

Alicia Keys nastavlja dokazivati kako ženama ne treba šminka i seksi odjeća kako bi se osjećale dobro u vezi sebe. Na MTV-jevoj dodjeli muzičkih nagrada pjevačica se pojavila bez šminke u crveno-crnoj maksi haljini i održala nadahnjujući govor.

Njezina odluka da prestane nositi šminku dogodila se potpuno slučajno – jedna fotografkinja ju je zamolila da joj dopusti slikati je bez ičega na licu.

'Bila sam šokirana. Odmah sam osjetila nervozu i bilo mi je pomalo neugodno. Lice mi je bilo potpuno bez ičega, a na sebi sam imala trenirku. Da me je netko pitao, rekla bih da sam spremna za stilisticu koja će me pripremiti za fotografiranje', rekla je Alicia Keys.


Pjevačica se kune kako se nikad nije osjećala snažnijom i slobodnijom nego tijekom i nakon fotografiranja bez šminke te se nada kako će pokrenuti val promjena, kao i da će se više ljudi na crvenom tepihu pojavljivati bez šminke.

'Ženama se ispire um kako moraju biti mršave, seksi, poželjne i savršene. Jedna od stvari koje su me najviše umarale bila je osuđivanje drugih žena. Ti stalni stereotipi da nije normalno kad nosite srednju veličinu, a ne dao Bog da nosite plus veličinu. Ili stalno ponavljanje kako biti seksi znači biti gol. Najiskrenije se nadam kako je u pitanju revolucija zato što se ne želim više pokrivati – ni svoje lice, ni um, ni dušu, ni svoje misli, ni snove, ni okršaje ni svoj emocionalni rast. Ništa. Svaki sam se put kad sam izlazila iz kuće brinula jesam li stavila šminku zato što bi me netko mogao neočekivano fotografirati. To su bile površne misli pune nesigurnosti, no tako sam razmišljala. Iz kojeg god to kuta gledala, davala sam previše težine onome što će o meni drugi misliti', rekla je Alicia Keys.

Pjevačica je na kraju dodala kako ne želi nikoga nagovarati ni na što.

'Sjajno je ne nositi šminku, no može biti sjajno i nositi šminku. Što god vas čini sretnima. Ako se sviđate sami sebi s ogromnim trepavicama i šminkom oblikovanim licem, jednostavno to učinite i oborite ljude s nogu. No, ako se sviđate sami sebi bez šminke, bit ćete podjednako zanimljivi. Budite ono što jeste', zaključila je Alicia Keys.