LJUBAVNE VEZE

Ako želite stabilnu vezu, ne tražite ovakvog partnera

11.12.2013 u 09:18

Bionic
Reading

Ako tražite stabilnu i dugotrajnu vezu, odustanite od ideje da se suprotnosti privlače

Vjerojatno ste već čuli da se u ljubavi suprotnosti privlače, ali najnovije istraživanje potvrđuje ono što svi razumni ljudi već odavno znaju – to vjerovanje nije istinito!

Prema analizi eHarmony's Compatibility Matching Systema, ključ dugovječnosti i sreće određene ljubavne veze krije se zapravo u sličnosti. Da, suprotnosti se na početku mogu jako privući, ali gotovo da nemaju šanse za opstanak.

Istraživanjem u kojemu je sudjelovalo tisuće parova, proučavani su obrasci koji utječu na uspjeh ljubavne veze. Jasno je uočeno da su znatno veći stupanj uspjeha imali parovi koji dijele slične svjetonazore. Za razliku od njih, parovi sa suprotnim svjetonazorima često su se svađali, što je utjecalo na kvalitetu njihove veze.

Kako su pojasnili stručnjaci, suprotnosti u početku mogu biti vrlo privlačne jer su izazovne, ali dugoročno su izvor problema i veze teško mogu opstati uz njih. I upravo iz toga izvukli su i savjet – ako želite zdravu i sretnu vezu, fokusirajte se na traženje partnera koji vam je sličan jer to je veza koja će trajati.