TATA - INSTRUKTOR

Ako ste loš vozač - krivite roditelje

27.06.2013 u 09:38

Bionic
Reading

Roditelji koji svojoj djeci daju dodatne lekcije u vožnji, mogu vrlo lako prenijeti loše i opasne navike

Sve više roditelja uči svoju djecu lošim navikama u vožnji, pokazuje istraživanje. Rezultati ankete provedene u Velikoj Britaniji ističu da upravo roditelji uče djecu rizičnom ponašanju prilikom vožnje automobila poput prebrze vožnje, neprovjeravanja retrovizora i nekorištenja pojasa, piše Daily Mail.

Čak je 37 posto učenika vozačkih škola u dobi od 17 do 21 godine izjavilo da su od roditelja pokupili te rizične navike, a samo 22 posto učenika vjeruje da su njihovi roditelji dovoljno dobri vozači te da su ih naučili voziti. Anketu je provela britanska osiguravateljska tvrtka Admiral pokušavajući utvrditi koliko mladih osoba prolazi obuku kod kvalificiranih instruktora vožnje.

Križanje ruku na upravljaču najčešća je loša navika, a slijede prekoračenja propisane brzine, ne korištenje ručne kočnice kada vozilo miruje i neprovjeravanje retrovizora.

'Definitivno postoje prednosti dodatnih sati vožnje za djecu, ali je važno da roditelji ne prenose svoje loše navike', upozoravaju iz tvrtke Admiral.