HLADAN TUŠ

Ako mislite da su skupe traperice bolje, ovo će vas šokirati

15.11.2015 u 10:47

Bionic
Reading

U svijetu mode i ljepote gotovo oduvijek vrijedi uzrečica da traperice spadaju među krpice za koje se uvijek isplati dati kuna više, ali nakon mini filma koji otkriva da nema razlike u proizvodnji jeftinih i skupih traperica, sve pada u vodu

Za mnoge trendseterice koje u ormaru imaju samo skupocjene brendove traperica, prilog iz turske tvornice traperica Colin, u kojem otkrivaju da se sve hlače proizvode na isti način, ova će informacija biti hladan tuš.

Naime, voditeljica tvornice Elith otkrila je u prilogu za Channel 4 zašto bacamo novac kada kupujemo skupe traperice: ‘Traper je trapper i nema razlike u izradi pa je zapravo teško reći zašto su one od 200 kuna puno bolje od onih za nekoliko tisuća.'

Reporterka je s Elith prošla cijeli proizvodni pogon i gledala kako se radi traper i šivaju hlače. Jedina razlika u trapericama jest u tome imaju li više ili manje pamuka, a to zapravo samo znači hoće li materijal biti deblji ili tanji. No za debljinu materijala razlika u cijeni je gotovo nikakva.


Nadalje, kod same proizvodnje traperica doslovce nema nikakve razlike i svaki par izrađuje se prema istom procesu pa ispada da ljubitelji mode ili oni koji misle da će kupiti kvalitetnije ako odaberu skuplje, zapravo plaćaju brend i ništa više.