PRELIJEPA PRVA DAMA

Ako itko može parirati Melaniji, onda je to ona

08.07.2017 u 20:58

Bionic
Reading

Na summitu G20 okupili su se svjetski lideri koji su u Hamburg stigli u pratnji supruga. Iako je američka prva dama dominiram naslovnicima, još je jedna vitka i visoka brineta bacila u drugi plan supruge političkih moćnika. Atraktivna Juliana Awada, supruga argentinskog predsjednika Mauricija Macrija jednostavno ne može proći nezamijećeno, čak ni pored uvijek glamurozne lijepe Slovenke

U Hamburgu je Awada pozornost plijenila jednostavnim, ali chic stajlinzima, uspjela je zasjeniti i francusku prvu damu 64-godišnju Brigitte Macron koja je za dnevno druženje odabrala mini haljinu boje lososa s potpisom svog omiljenog brenda Louis Vuitton.

Juliana Awada za tu je prigodu odabrala haljinu midi dužine  s printom, argentinskog brenda Ménage a Trois, a uz nju je nosila minimalističke sandale, model Portofino Gianvita Rossija.

  • +13
Juliana Awada, argentinska prva dama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Atraktivna Argentinka zablistala je navečer u crnoj svilenoj haljini s tankim naramenicama prekrivenom nježnom svjetlucavom mrežom ukrašenoj brojnim kristalićima. Riječ je o kreaciji argentinskog brenda Giacobbe uz koju je nosila clutch torbu brenda Flaneurba i srebrne sandale.

Modni klasik, mala crna haljina, s pomakom, pokazala se kao pun pogodak za svečanu večeri, atraktivna Argentinka  uspješno je parirala američkoj prvoj dami, zgodnoj Slovenki Melaniji Trump koja je za tu prigodu odabrala bijelu haljinu  s resicama u stilu 20-ih godina prošlog stoljeća s potpisom Michaela Korsa.

  • +9
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stilu atraktivne Argentinke divi se i američki Vogue koju ju je prozvao suvremenom Jackie Kennedy, a ova 43-godišnja ljepotica libanonskih i sirijskih korijena od malih je nogu u modnim vodama. Njezina obitelj vlasnik je tekstilnog carstva u sklopu kojeg se nalazi poznati argentinski brend Awada.

Usporedbe s najšik prvom damom u povijesti Jackie Kennedy smatra pretjeranima: 'Jackie je bila ikona jedne ere, ali imam osjećaj da sam ja ipak daleko od nje. Odabrala sam biti autentična i imati svoj stil i ne uspoređivati se ni s kim.'

  • +5
Juliana Awada-prva dama Argentine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako redovito prati supruga na službenim putovanjima i uz njega je kad to protokol zahtijeva, ističe da nije ukras. 'Ne osjećam se kao ukras svog supruga, ja sam ja. Predsjednikova supruga može imati političku ulogu, pratim ga na putovanjima i pojavljujem u javnosti kad protokol to zahtijeva. Trenutačno vodim jako aktivan život, stalno sam u pokretu. Vodim brigu o obitelji, kući iako sam okružena ljudima koji mi mogu pomoći i olakšati, ali to su stvari o kojima ipak radije sama vodim brigu'.

Argentinska prva dama njeguje mladenački stil koji je istodobno ležeran i sofisticiran, a ne krije da obožava traperice i modne dodatke s dizajnerskim potpisom renomiranih modnih kuća kao što su Valentino, Prada, Saint Laurent i Stella McCartney.

  • +3
Juliana Awada Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Reuters

Za posjete stranim zemljama uglavnom bira kreacije argentinskih dizajnera pa najčešće nosi odjeću s potpisom brendova The Camarín, Menage a Trois, Gabriel Lage, Rome Remon te onu obiteljskog brenda Awada. Svoje stajlinge sama bira i ne traži usluge stilista, za što ima jednostavno objašnjenje: 'Nakon što sam život posvetila svijetu mode ne trebam nekog zaposliti da me savjetuje što da odjenem. Sama biram svoje kombinacije.'