ZAŠTO UGROŽAVATE ZDRAVLJE?!

Ako činite ovo, pripremite se za ozbiljne probleme

18.11.2013 u 07:29

Bionic
Reading

Jeste li svjesni da sami sebe ugrožavate nekim opasnim navikama? Proučite ih i odlučite se za promjenu

Pazite li na sebe i svoje zdravlje? Ili možda svakodnevno prakticirate neke iznimno loše navike koje ugrožavaju vaše zdravlje? Ako činite nešto od navedenog, budite sigurni da vas čekaju ozbiljni problemi. Možda je vrijeme za promjenu.

Stalno sjedite
Dugo radite, a na poslu uglavnom sjedite? Kad dođete doma, opet sjedite ili ležite? Bilo kakav oblik fizičke aktivnosti nije vam ni na kraj pameti? Najveća udaljenost koju prijeđete ona je od kauča do kuhinje. Ako želite prerano završiti život ili živjeti na lijekovima i terapijama, samo nastavite tako. Ako pak ne želite, počnite se kretati i vježbati.

Loša prehrana
Ako se vaša prehrana sastoji od brze hrane, crvenoga mesa, puno masnoća i šećera, loše vam se piše. Znate i sami da je to nezdrava hrana, ali teško vam se odreći slasnih zalogaja omiljenih namirnica. Razmislite gdje biste mogli stići uz takav način prehrane. Vjerujemo da nitko ne voli bolnice i injekcije.

Loš odnos prema tijelu

Lijenost je opasna stvar. I odgađanje također. Za servisiranje automobila imate vremena, ali za pregled svoga tijela nemate. Možda biste trebali razmislite o tome da stari i neispravni automobil uvijek možete zamijeniti novim, ali to ne možete napraviti sa svojim tijelom. Ako želite da vas zdravlje služi, trebali biste barem jednom godišnje otići liječniku.

Alkohol
O svakodnevnoj konzumaciji alkohola nećemo ni govoriti. Svi znamo da je to ozbiljan problem. Međutim problem je i ako povremeno konzumirate alkohol, ali u velikim količinama. Da, čaša vina uz večeru je zdrava, ali dvije butelje tijekom izlaska nisu. Ne želite bolesnu jetru i probleme sa srcem? Onda se prestanite ponašati neodgovorno.

Pušenje
I sami znate da je pušenje štetno, ali se ipak ne odričete te navike. Vrijeme je da ozbiljno razmislite o tome. Pušenje je najštetnija stvar koju činite svome organizmu. To je nezdrava navika koja uzrokuje srčani i moždani udar te rak pluća i grla. Nemojte čekati, jer bi moglo biti prekasno.