uspjeh akcije koja je stavila osmijeh na dječja lica

Akcija Spojimo hrvatska srca ovih je blagdana usrećila 264 djece iz udomiteljskih obitelji

Pokloni akcije Spojimo hrvatska srca

Pokloni akcije Spojimo hrvatska srca

Izvor: Promo fotografije / Autor: Filip Popović

Nadolazeći blagdani ispunjeni su emocijama plemenitosti, zajedništva i lijepih uspomena. Drugu je godinu zaredom Zaklada „Hrvatska za djecu“ uspjela u svom nesebičnom i plemenitom naumu organiziravši akciju Spojimo hrvatska srca kojom je ovih blagdana usrećila 264 djece iz udomiteljskih obitelji i biološke djece udomitelja. Na njihove su adrese, prema želji svakog djeteta, dostavljeni pokloni koje je Zaklada zajedno sa svojim donatorima marljivo prikupljala proteklih mjesec dana

Mnogi su građani, ali i brojne pravne osobe, spremno pomogli Zakladi u ispunjavanju svake želje. Sudjelovanju u kupnji darova za djecu odazvali su se i učenici 8.a razreda OŠ Dragutina Kušlana iz Zagreba, djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, djelatnici Državnog izbornog povjerenstva te brojni drugi koji su pokazali veliku empatičnost prema najmlađima. Popis skromnih želja djece iz udomiteljskih obitelji, ali i biološke djece udomitelja, Zaklada je svakoga dana objavljivala na svojoj Facebook stranici.

Djelatnici Zaklade Hrvatska za djecu

Djelatnici Zaklade Hrvatska za djecu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Filip Popović

„Iznimno smo sretni i ponosni na odaziv brojnih građana, donatora te svih koji su i ove godine svojim učešćem pomogli u ostvarivanju dječjih blagdanskih želja. Ove smo godine dobili 91 prijavu udomiteljskih obitelji na Javni poziv od čega je 89 udomitelja dostavilo potrebnu dokumentaciju za aktivno sudjelovanje u Akciji. Surađivali smo s Centrima za socijalnu skrb i udrugama udomitelja. Zaklada je ispunjavala želje djece koje su bile razumne, u skladu s dobi djeteta te u skladu s vrijednostima koje Zaklada promiče. Kao i prošle godine, svi zajedno pokazali smo veliku empatičnost prema najmlađima te ćemo s posebnim zadovoljstvom uručiti darove djeci. Ovim putem zahvaljujem svima na donacijama.“ – istaknula je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Renata Gubic, Zaklada

Renata Gubic, Zaklada

Izvor: Promo fotografije / Autor: Filip Popović

Zaklada je i ove godine jedan mali korak učinila velikim te spojila mnoga hrvatska srca!

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!