TEEN JADI

Ah, te ljubavne strategije

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.07.2012 12:44
  • Objavljeno 07.07.2012 u 12:44
tinejdžeri par

tinejdžeri par

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Glumiti kulera/icu ili otvoriti karte pred simpom - pitanje je sad

Kad ga/nju vidiš, imaš osjećaj da će ti srce iskočiti iz grudi, koljena ti klecaju, disanje se ubrzava, a zbog sreće što ga/je vidiš, samo što ne zavrištiš. No praviš se da si potpuno, nevjerojatno i iznenađujuće – kul! To je igra toplo - hladno, ljubavna taktika zvana glumatanje, odnosno praviš se da nisi baš nešto zainteresiran/a, a zapravo...
 
Igra toplo-hladno je vrlo popularan pristup ponašanja pred simpatijom, bez obzira na to jeli riječ o tome da onaj tko je igra nije siguran sviđa li se drugoj strani ili ima neki potvrdan odgovor, ali ne želi odmah pokazati sve svoje karte. Rijetki su oni koji nikad nisu igrali ovu zbunjujuću ljubavnu igru, ali – oprez! Pretjerano blefiranje moglo bi dovesti do totalne katastrofe na ljubavnom polju! Zato, evo na što trebaš pripaziti:Ne pretjeruj s 'kulerstvom': Pretjerano blefiranje moglo bi te zapravo razotkriti, a tada objekt tvoje zaljubljenosti može doći do zaključka da si totalno zaljubljena 'zbunjola'. To joj/mu može biti privlačno, ali i ne mora. Nekome taj tvoj nedostatak samokontrole koji odmah dolazi u vezu s manjkom samouvjerenosti, koji te pretvara u zbunjolu na kvadrat, može biti iritantan.

Isto tako, pretjerano ignoriranje i hladnoća
se nikako ne preporučuju jer na taj način nikome nećeš pokazati da ti se sviđa, a to je, na kraju krajeva, cilj! Treba pokušati i pokazati osjećaje simpatije, a ne cijelo vrijeme glumiti santu leda zbog sramežljivosti, nedostatka samopouzdanja ili straha od odbijanja. Život je poput borbe – ako pobjegneš s bojišta, nikad nećeš pobijediti! Dakle, ako se već na hodniku mimoilaziš 'licem u lice' s osobom koja ti se jako sviđa, bilo bi totalno čudno da ga/je ne želiš niti pozdraviti. Jest da je cilj ove igre zbunjivanje simpatije, no pretjerano očigledno izbjegavanje moglo bi ga/je navesti na zaključak da uopće nisi zainteresiran/a.

202999 ,202992 ,202985,202954 Pravilno 'doziranje': Zato je važno pravilno i lukavo znati rasporediti tople i hladne 'faze'. Na primjer, ako ga/nju srećeš svaki dan, ponedjeljkom ćeš ga/je pozdraviti osmijehom od uha do uha i odaslati mu/joj pogled preko ramena (to je onaj univerzalni zaokret, ne treba biti u posebnoj 'formi' da bi se izveo), utorkom ćeš biti zaokupljen/a drugim stvarima, srijedom opet osmijeh, četvrtkom se vraća led, petak vatrica, ponedjeljak si ledeni kralj/kraljica... Ipak, oprezno! Poigravanje ljubavnom žrtvom ima još jednu zamku: i tvoja žrtva može prihvatiti istu igru! A onda ti neće biti lako. Uzbudljivo da, no analize iscrpljuju. Ni sam/a nećeš znati na čemu si, a zapravo okrutna ljubavna igrica može završiti nesretno. Jer, obostrano blefiranje kojim ćete zbunjivati jedan drugoga, a još ako vam se topla i hladna razdoblja ne poklapaju, može dovesti na led.

Budi zainteresiran/a: Najbolje je pronaći neku sredinu. Dakle, budi kul, no pokaži i zainteresiranost za osobu koja ti se sviđa (na primjer, kad ga/ju vidiš da ti prilazi ili ti pošalje SMS ili ti se javi na Fejsu, ti nećeš vrištati od sreće ili odmah ga/ju zatrpati s tri nove poruke, ali ćeš se namiješiti i uzvratiti mu/joj porukom). Pretjeranim glumatanjem nezainteresiranosti samo ćeš odbiti simpatiju, posebno ako je nesigurna u sebe.

Nisi li siguran/a kako lukavo igrati igru toplo-hladno, radije je prepusti profijima i budi jednostavno svoj/a.
Na kraju krajeva, u osvajanju nečijeg srca možda je najbolja sama iskrenost!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi