NENADMAŠNI

A najbolji beauty trendovi svih vremena su…

28.04.2014 u 11:46

Bionic
Reading

Na tronu najboljih beauty trendova svih vremena je crveni ruž kakav je nosila Marilyn Monroe, a na popisu su i smokey eyes, plavo sjenilo za oči, umjetne trepavice, koji su također visoko pri vrhu top 20

Naime, najbolji od najboljih je svakako izgled holivudskog seks-simbola Marilyn Monroe, odnosno njezin famozni svijetlocrveni ruž kakav je nosila 1955. godine u filmu 'Sedam godina vjernosti'. A koliko je velik utjecaj imao taj slavni ruž, pokazuje i činjenica da su ga kozmetički divovi nedavno ponovno lansirali. Ovih dana rado ga nose Rita Ora i Rihanna.

Drugi je na popisu je smokey eyes, dramatično naglašene oči koje vole Cheryl Cole i Kate Moss.

Treće na popisu su umjetne trepavice koje su postale popularne još šezdesetih godina prošlog stoljeća. Brončani umjetni ten, kakav je isfurala Victoria Beckham na četvrtom je mjestu.

U prvih top pet ulazi i izraženo šminkanje očiju odnosno slavna olovka za oči, koju je popularizirala Twiggy.


Na listi je i ruž za usne u boji kože kakav voli nositi Kim Kardashian, ali i izgled preplanulog tena koji se postiže bronzerom.

No na top listi su i neki pomalo bizarni trendovi ljepote poput tamne olovke za usne koje obrubljuje svjetlije našminkana usta, plavo sjenilo za oči i piercing u usnama.

Istraživanje na 2.000 žena koje je proveo Superdrug otkrilo je kako jedna od pet žena kopira izgled zvijezda koje voli. Dvije trećine pak kažu kako bi voljele da su hrabrije u eksperimentiranju s beauty trendovima, a prosječna žena proba samo tri od 20 navedenih beauty trendova u cijelom životu.

'Činjenica je da su trendovi prolazili i ponovno se vraćali te da cirkuliraju u modnom svijetu i da ih nose i poznate osobe', rekao je glasnogovornik za Superdrug.

Najbolji beauty trendovi:

Crveni ruž svjetlije nijanse
Smokey eyes
Umjetne trepavice
Lažni preplanuli ten
Izražena olovka za oči
Eyeliner/tuš za oči koji se izvija prema van
Madež na licu
Guste trepavice
Tanke trepavice iscrtane olovkom
Mačkasto našminkane oči
Plavo sjenilo za oči
Piercing u usni
Svjetlucavo sjenilo za oči
Izražajni ružičasti ruž
Tamna olovka za usta
Naglašavanje kontura lica make-upom
Nanošenje bronzera
Francuska manikura
Ružičasto rumenilo