osvježite svoj dom

3 osnovne prednosti renovacije

12.04.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Posjedujete stan u starogradnji ili neki ne tako stari kojemu bi dobro došlo da udahne dašak novog? Da, znamo. Novac ne pada s neba, no mi smo za vas izdvojili 3 glavnih razloga zašto bi u određenom trenutku trebali renovaciju staviti među prioritete

Povećanje vrijednosti imovine

Ukoliko niste u mogućnosti u potpunosti renovirati nekretninu (obnova instalacija, strukturni radovi u prostorijama, rušenje pregradnih zidova, ojačanje postojećih podova armirano-betonskim gredama, izmjena stolarije itd.), dovoljne su i male preinake kojima će vaš dom dobiti na dodatnoj vrijednosti. Ukoliko nemate namjeru prodavati nekretninu, renovacije su dobrodošle i za vaše buduće generacije kojima ćete smanjiti financijska ulaganja u obnovu.

Ukoliko razmišljate o potpunoj obnovi prostora, toplo vam preporučujemo da unajmite stručnjaka kako bi vam pomogli da u potpunosti iskoristite prostor te da se vaše vizije prostora zaista na takav način i realiziraju. Starogradnje se najčešće diče visokim stropovima i prostranim prostorijama, što generalno daje izuzetan osjećaj prozračnosti nekretnine, no renovacijom možete dobiti dvije ugodne prostorije od postojeće, a sobnost naposljetku dodaje vrijednost vašoj nekretnini.

Imate li određeni budžet, ne bi bilo loše da prvo krenete s obnovom kuhinje i kupaonice budući da su to prostorije koje 'jednostavnim' izmjenama keramike i stolarije mogu povećati vrijednost vaše nekretnine, a i estetski pridobiti potencijalne kupce.

POTENCIJALNE RENOVACIJE:

  • izmjene drvenih greda armirano-betonskim
  • rušenje nosivih i/ili pregradnih zidova
  • izmjena sustava grijanja, elektro i vodovodnih instalacija
  • zamjena postojeće stolarije PVC ili ALU
  • sanacija postojeće glazure – niveliranje
  • postavljanje keramičkih pločica i laminata/ parketa
  • ugradnja novih sanitarija
  • impregnacija zidova, gletanje, ličenje
  • postavljanje novih prekidača i utičnica
  • montaža rasvjetnih tijela

Poboljšanje energetske učinkovitosti

Kao što smo već prethodno rekli – visoki stropovi starogradnji daju prostorijama osjećaj prostranosti i sigurnosti, no isto tako povećavaju račune grijanja.

Preinake kojima ćete osjetiti znatne pozitivne promjene na mjesečnim iznosima računa su:

  • spuštanje stropova na standardnu visinu od 2,5 / 2,6 metra
  • izmjena postojeće stolarije PVC/ALU ili drvenom s troslojno izoliranim prozorima
  • izmjena ili nadogradnja starih instalacija i vodovoda modernim i energetski učinkovitijim modelima
  • uvođenje termostata u prostorije
  • postavljanje toplinske izolacije unutarnjih i vanjskih zidova

Uživanje u poznatom, ali novom

Bilo da ste se na renovaciju odlučili zato što je bio zaista zadnji tren, zato što ste željeli osvježiti vaš dom ili pak zbog proširenja obitelji trebate veći i funkcionalniji životni prostor, sigurni smo da ćete u nadolazećim godinama uživati u svakoj preinaci. Odlučite li se velike ili sitne promjene životnog prostora, bit ćete zadovoljni i ponosni jer ste poboljšali udobnost, funkcionalnost, sigurnost, stil, energetsku učinkovitost, ali i samu vrijednost doma. Također, više nećete imati onaj osjećaj starosti nekretnine već daška nekog novog života pa ćete s većim guštom pozivati drage ljude u svoj dom.

Ukoliko je renovacija odrađena profesionalno, dobit ćete 'novu nekretninu' koja će vam i dalje biti poznata, u naselju kojeg volite, s uspomenama divnih događaja koji su se odvili u tom domu. Obnovom doma, izbjeći ćete stres koji se neminovno nameće kupnjom nove nekretnine. Pronalazak idealnog doma najčešće iziskuje par mjeseci pretraživanja oglasa budući je riječ o jednoj od najvećih životnih investicija. Ukoliko želite kupiti novi dom i započeti potpuno novu stranicu u životu, savjetujemo vam da pregledate oglase na Prvom Kvadratu. Direktno stupate u kontakt s oglašivačem, sami dogovarate uvjete kupoprodaje i nikome ne plaćate ikakvu proviziju. Zvuči super, zar ne?