NAGRADNJAČA

2. Međunarodni festival ružičastih vina – Pink Day

07.03.2014 u 08:29

Bionic
Reading

Nakon velikog uspjeha kojeg je Pink Day, Dan u ružičastom, doživio prošle godine, udruga koja promiče kulturu stola, vino i gastronomiju ponajviše među pripadnicama nježnijeg spola, WOW/ Women on Wine, odlučila je i ove godine organizirati Festival.

2. Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca ove je godine u muzeju Mimara, a opet 8. ožujka, tradicionalno i simbolično, na međunarodni Dan žena.

Pink Day će u muzeju Mimara okupiti najbolje proizvođače rosé vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva te posjetiteljima na jednom mjestu omogućiti da degustiraju vina pomno probranih proizvođača nježnih i zavodljivih roséa. Ono što ovaj ružičasti festival čini posebnim, osim što je posvećen jednoj boji vina, besplatne su radionice, edukativna predavanja te zanimljivi okrugli stolovi koji će atraktivnim eno-gastro temama otvoriti i brojna pitanja.

Ove godine Festival će ponuditi i jednu novost. Bit će to 'Zeleno iznenađenje', no organizatorice su u ovoj fazi još tajanstvene oko detalja programa Pink Daya te najavljuju kako će 25. veljače na konferenciji za medije otkriti o čemu je točno riječ. Važno je istaknuti činjenicu kako udruga Women on Wine uvijek nastoji podići letvicu i postavlja sama sebi nove izazove, da bi omogućili ljubiteljima rosé vina, ali i svima onima koji će to tek postati, poseban doživljaj uz čaroliju Pink boje koja je simbol dobrog raspoloženja i pozitivne energije.

Humanitarni karakter je uvijek neizostavan dio Pink Daya. Prošle godine skupljala su se sredstva za Autonomnu žensku kuću Zagreb, a svi velikodušni donatori koji su pridodali najmanje 100 kuna na dar su dobili dizajnerski privjesak Karima Rashida. Ove godine prikupljat će se donacije za KBC Sestre Milosrdnice, točnije Odjel pedijatrijske gastroenterologije gdje se liječe mlade djevojke oboljele od anoreksije i bulimije. Nažalost, često se zaboravlja kako današnje mlade djevojke zbog najrazličitijih vanjskih utjecaja, od kojih mediji nisu zanemarivi, posežu za rigoroznim mjerama mršavljenja - da bi postigle neki nerealan i nedostižan te sasvim imaginaran ideal ljepote. WOW-ice promiču upravo umjerenost u konzumaciji jela i pića te su prepoznale važnost javne diskusije o ovom problemu, a sve u svrhu prevencije bolesti i sugestije djevojkama kako da ne krenu krivim putem. Prikupljena sredstva koristit će se za kupovinu aparata za Ph-metriju.

Sigurni smo kako će i ove godine Pink Day okupiti mnoštvo posjetitelja te zaljubljenika u rosé vina te ponovo oduševiti svojim bogatim programom, ali i tajanstvenim 'Zelenim iznenađenjem'. Veselimo se Danu žena!

Tportal.hr će svojim čitateljima u naredna tri tjedna pokloniti po dvije karte tjedno!

Dvije ulaznice u prvom tjednu je osvojila Ljiljana Stanić

Dvije ulaznice u drugom tjednu je osvojila Daniela Motušić

Dvije ulaznice u treće tjednu osvojila je Ivana Freškura