MLADI I SPORT

13. sportske igre mladih

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.05.2009 11:10
  • Objavljeno 26.05.2009 u 10:10
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Trinaeste Bistra sportske igre mladih organiziraju se i ove godine od mjeseca lipnja do sredine rujna u gotovo svim županijskim središtima. Mladi će se družiti kroz natjecanja u deset sportskih disciplina: malom nogometu, koji uključuje i ženske malonogometne ekipe, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, stolnom tenisu, šahu, badmintonu, graničaru i uličnoj košarci

Prve Sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu s ciljem da omoguće svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta, kada imaju slobodnog vremena.

Ova ideja je rasla i postala jedna od najvećih amaterskih sportskih događaja u ovom dijelu Europe, čiji je program i cilj promicanje zdravog života i prijateljstva među djecom i mladima.

Igre su se odvijale pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Podršku pružaju i FIFA, UEFA, FIBA, ITF, Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Natjecanja se odvijaju u tri kategorije:

1.djevojčice i dječaci rođeni 1991. god. i mlađi
2. djevojčice i dječaci rođeni 1994.god. i mlađi
3. djevojčice i dječaci rođeni 1998. god. i mlađi

Nakon što se tijekom lipnja i srpnja održe izlučna natjecanja u svim županijskim središtima, održat će se međužupanijska-regionalna natjecanja i završnica Igara mladih u Splitu na kojoj će sudjelovati oni najuspješniji. Prijevoz, smještaj i hrana osigurani su besplatno za sve sudionike završnice.

Sportske igre mladih su u 2008. godini okupile preko 40.000 djece. Među njima su prvi put sudjelovala djeca i mladi iz pet susjednih zemalja. Međunarodni dani zamišljeni su kao pilot projekt buduće regionalizacije Igara, a uživaju potporu povjerenika za proširenje Evropske unije Ollija Rhenna.

Prijave za natjecanja traju do 10. lipnja 2009, a zaprimat će se telefonom na broj 021/541-454; 021/541-455; 021/541-448 i na web stranici www.igremladih.org.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!