NAJPRODAVANIJA KNJIGA

Zlatko Sudac potukao Nives Celzijus

15.01.2009 u 15:41

Bionic
Reading

Prema podacima nedavno pokrenute online knjižare profil.hr, knjiga 'Zlatko Sudac: Razgovori' zauzela je vrh prodaje na ljestvici domaćih naslova i tako na drugo mjesto zbacila 'Golu istinu' kraljice knjiškog hita Nives Celzijus

Ovaj, jedan u nizu marketinških trikova prodajne branše, otići će u korist velečasnog i autorice 'Razgovora' Dunje Ujević čija će knjiga, sudeći prema ukusu dijela kupaca knjiga na internetu, očito još neko vrijeme držati vrh prodaje domaćih izdanja. Svatko dobronamjeran shvaća da je neprimjereno uspoređivati prodaju knjige o krčkom stigmatu s onom supruge bivšeg Dinamovca Dine Drpića.

Ujevićkin novopečeni bestseler izdan je potkraj prošle godine, dok je Nivesina 'Gola istina' čitana diljem plaža tijekom prošlog ljeta, što marljivu spisateljicu koja već radi na trećoj i drugoj knjizi stavlja u nepravedan položaj. Sučevu prednost možemo tumačiti i potrebom hrvatskih čitatelja za novim štivom što otkriva nepoznate detalje iz života autora hrvatskih čuda ili čime god poželimo.

Da ne bi bilo zabune, dok je čudo Zlatka Suca još uvijek u domeni katoličke vjere, Nivesino je ostalo između mitskog Kiklopa i otkazane potpore don Anđelka Kaćunka. Tko zna što bi tek bilo da su 'Razgovori' objavljeni ranije prošle godine - oko Kiklopa zagužvala bi vjerska hitomanija.