KONCERT U DVA DIJELA

Želite stići na Yo La Tengo? Nacrtajte se u Jedinstvu u petak u 20 sati

08.05.2018 u 12:08

Bionic
Reading

Koncert kultnog američkog benda Yo La Tengo, koji se u petak održava u dvorani Jedinstvo, sastojat će se od dva seta (tišeg i glasnijeg) između kojih će biti kratka pauza, a koncert će sve skupa trajati više od 2 sata

Organizatori najavljuju da će koncert početi u 20:15, a u susjednoj Močvari se taj dan paralelno odvija drugi događaj, zbog čega će se satnice strogo držati i bend će krenuti bez kašnjenja.

Isti ovakav dvodijelni set Yo La Tengo su odsvirali i 2013. u Tvornici kulture, uz to da je bend ove godine izdao novi album 'There's a Riot Going On'.

  • +10
Yo La Tengo Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Nastavši 1984. kao glazbeni projekt budućih supružnika Ira Kaplana (gitara, klavir, vokali) i Georgie Hubley (bubnjevi, klavir, vokali), kojima se 8 godina kasnije priključio basist James McNew, Yo La Tengo su s vremenom stekli kultno sljedbeništvo te postali jednim od najvećih miljenika glazbene kritike diljem svijeta.

Za sobom imaju četrnaest redom izvrsnih albuma prekrasne, intrigantne, eksperimentima sklone i nerijetke bučne pop glazbe, radili su glazbu za filmove ali i snimili temu za kultne Simpsone, glumili su The Velvet Underground u filmu "I Shot Andy Warhol" te dijelili pozornicu s mnogim drugim glazbenim velikanima.

Ulaznice po cijeni od 150 kuna u prodaji su u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te Rockmarku (Berislavićeva 13). Na ulazu će koštati 180 kn, ako već ranije ne budu rasprodane.

Izvor: Društvene mreže