NOVO LICE

Zagrebački MUO ima novi vizualni identitet, kreirali ga Šesnić & Turković

23.01.2020 u 13:55

Bionic
Reading

Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu predstavio je 23. siječnja svoj novi vizualni identitet u potpisu studija Šesnić & Turković, izrađen povodom 140. obljetnice Muzeja

'Novim identitetom Muzej predstavlja novi pravac u radu, ali ne odbacuje svoje temelje kao sakupljača umjetnosti iz svih povijesnih razdoblja – jednakim će žarom prezentirati dizajn i fotografiju iz 21. stoljeća! Nama je čast da smo u društvu Ivana Picelja i Borisa Ljubičića kao treći dizajneri njihovog vizualnog identiteta', istaknuo je Goran Turković prilikom predstavljanja u četvrtak u MUO.

Logotip je, kako je rekao njegov kolega iz studija Marko Šesnić, dizajniran po istim uzusima koji su vrijedili prije 60 godina, a vrijede i danas.

MUO: Novi vizualni identitet, Šesnić & Turković Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Šesnić & Turković

'Nadamo se da će i naš logo živjeti bar 25 godina, kao prethodna dva. Vizualni identitet je zamišljen kao crno-bijela platforma koja služi za isticanje iznimno bogatog i raznolikog sadržaja koji muzej nudi. Iako je vizualni identitet podređen sadržaju koji prezentira, on neupitno ima snagu kojom jasno komunicira s javnošću te jednako tako dovoljno karaktera da gradi brand. Kao korporativna tipografija odabran je Brenner nagrađivanog hrvatskog tipografa i profesora Nikole Đureka', rekao je Šesnić.

Dizajnerski studio Šesnić & Turković osmislili su i novi krovni slogan 'See Art Where Others Don’t', odnosno 'Vidi umjetnost gdje drugi ne vide'. Brojne inačice tog slogana bit će baza buduće komunikacije MUO-a koji, pored novog vizualnog identiteta, svoju 140. godišnjicu obilježava i novim postavima u Zbirci dizajna i Zbirkama fotografije i fotografske opreme, izmijenjenim postavima u zbirkama satova, bjelokosti, stakla, metala i keramike, izložbom donacije visoke mode cijenjenog baletana hrvatskih korijena Yelka Yureshe, izdavanjem prve monografije o povijesti Muzeja te međunarodnim simpozijem na temu uloge stalnih postava muzeja u suvremenom svijetu.