25. studenog

Zagrebačka premijera filma 'Riffs of Revolution' u Kinu SC

15.11.2023 u 18:52

Bionic
Reading

Kako će završiti velika bitka između zloglasnog Dr. Zempa i heavy-metal benda Razor Jet provjerite na zagrebačkoj premijeri glazbene komedije s primjesama horora naziva Riffs of Revolution (Rifovi revolucije) redatelja i scenarista Jurice Hižaka, u subotu 25. studenog u Kinu SC s početkom u 20 sati

Genijalni gitarist Ray čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu, suprotstavlja se Dr. Zempu, vlasniku agencije koja ubire muzički porez i terorizira građane. Oko Rayovog benda Razor Jet okuplja se pokret otpora. Kako bi uništio pokret otpora, Dr. Zemp i njegova sestra Niniva, inače vlasnica producentske kuće Sloboda Records, kuju pakleni plan da unište 'rokenrol mojo' Razor Jeta komercijalizacijom i razvodnjavanjem njihove glazbe te da ih pretvore u boy-band, navodi se u priopćenju.

'Ideja je potekla iz zezancije davne 2012.g nakon što se (navodno) dogodio incident na jednoj svadbi kada su upali službenici ZAMPa, ali sa snimanjem smo krenuli tek u jesen 2019. Prva dva, tri mjeseca snimali smo glazbu, a u veljači 2020. krenuli smo sa snimanjem filma. U početku je to trebala biti produkcija udruge Trash, ali projekt je bio prevelik i prezahtjevan za udrugu od desetak članova pa sam u snimanje uključio još brdo ekipe sa strane, rodbine, frendova itd. Mario Kovač glumi voditelja ceremonije na godišnjoj dodjeli Zempove nagrade za pjesmu godine i zove se Evitza Zadro, a uz njega je i talijanska voditeljica Angelica Scano. Odlično se snašao u toj ulozi i općenito nam je velika podrška. Film smo snimali točno tri i pol godine (studeni 2019. do travnja 2023) na 35 lokacija', pojasnio je redatelj i scenarist filma, Jurica Hižak.

Film je imao svjetsku premijeru 19. lipnja ove godine na Grossman film festivalu, u Ormožu, Slovenija. Premijerno je prikazan u Hrvatskoj 19. kolovoza u Vinkovcima na DORFu (festival dokumentarnog rock-filma). Varaždinska premijera filma bila je 8. rujna u sklopu Trash film festivala, a nakon toga film je prikazan u Beogradu 22. rujna na festivalu dokumentarnog muzičkog filma Dok’n’ritam.

Redatelj i scenarist: Jurica Hižak

Produkcija: ReBL FILM i Udruga Trash

Trajanje: 1h 25 min

Jezik: engleski

Titlovi: hrvatski

Žanr: glazbeno-akcijska horror komedija

Glume: Marko Denac, Tomislav Šipek, Aranka Oreški, Tihomir Galevski, Borna Barić, Miro Dragičević, Zvonimir Plavec, Mario Kovač, Dario Žagar, Robert Borović