SKRIVENI FUNDUS

Zagreb bi do 2022. trebao imati novi Prirodoslovni muzej, a već sada se može zaviriti u dio njegovog budućeg postava

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 05.03.2019 21:08
  • Objavljeno 05.03.2019 u 14:40
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Picasa

Hrvatski prirodoslovni muzej 8. ožujka otvara izložbu 'Ususret novom Hrvatskom prirodoslovnom muzeju - skriveni fundus' kojom će predstaviti manji dio dosad neizloženog fundusa svog budućeg novog stalnog postava kao i cjelokupni projekt novog muzeja

Zagreb bi do 2022. trebao dobiti prirodoslovni muzej po europskim standardima, najavljuju iz HPM-a čija je projektna dokumentacija novog muzejskog prostora financirana sredstvima Europske unije i Grada Zagreba u iznosu oko 4,7 milijuna kuna (80 posto EU, 20 posto Zagreb). Ukupna vrijednost projekta je oko 96,5 milijuna kuna koje se planiraju osigurati u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

  • +3

Hrvatski prirodoslovni muzej

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HPM

'Od obnove muzeja neposredne će koristi imati šira znanstvena zajednica, edukacijske ustanove i studenti jer će na raspolaganju imati akreditirane laboratorije opremljene najnovijim analitičkim tehnologijama. Laboratorijska analitika i znanstveni rad kustosa će omogućiti transfer znanja kroz aktivnu suradnju sa znanstvenom zajednicom. Obnova palače Amadeo projektirana je na način da građani i posjetitelji s invaliditetom ili teško pokretne osobe mogu uživati u svim sadržajima Novog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja. U okviru projekta zaposlit će se deset osoba. Jedinstveni fundus s dva milijuna predmeta i tradicija HPM-a duga 170 godina zasjat će novim sjajem', navode iz muzeja.

Izložba 'Ususret novom Hrvatskom prirodoslovnom muzeju - skriveni fundus' koja će predstaviti manji dio budućeg stalnog postava kao i cjelokupni projekt novog muzeja 'Kultura, znanost i obrazovanje u funkciji gospodarskog razvoja – novi HPM', otvara se 8. ožujka u 12 sati i za posjetitelje ostaje otvorena do 30. lipnja. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!