NOVA SEZONA U LISINSKOM

Vrhunski svjetski izvođači i ciklus Metropolitan

20.05.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Najavljujući novu sezonu Koncertne dvorane 'Vatroslava Lisinskog', novi ravnatelj Dražen Siriščević rekao je na sastanku s novinarima da će se od jeseni ta dvorana nastojati intenzivnije probiti u javnost

'Zato je publicipotrebno ponuditi vrijedan i kvalitetan program kojim će se opravdatida je ta dvorana prava glazbena adresa u Zagrebu i Hrvatskoj', rekao je.

Umjetnički ravnatelj te dvorane Tonči Bilić predstavio je cikluse kojiće obilježiti sljedeću sezonu, a na prvome mjestu je najpopularnijiciklus 'Lisinski subotom' u sklopu kojega će, među ostalim, nastupitiFilharmonija iz Sankt Petersburga i Orkestar i zbor Ruske kapele,koncertna izvedba opere 'Adel i Mara' hrvatskoga skladatelja JosipaHatzea, Klavirski duo Marshall-Janjanin, Zagrebački kvartet saksofona sItamarom Golanom, Hrvatski barokni ansambl, Filharmonija iz Strasbuorgai drugi.

Drugu godinu zaredom Lisinski se uključio i uprijenos ciklusa videolinkom iz Metropolitan opere, koja i ove sezonenudi vrhunske naslove poput Tosce, Aide, Turandota, Hoffmanovih priča,Kavalira s ružom, Carmen i Simon Boccanegra, u kojoj će legendarniPlacido Domingo u naslovnoj ulozi proslaviti četiri desetljeća vrhunskeglazbene karijere.

Ostali ciklusi su ciklus Cantusansambla, zajednički ciklus Jazza i Hrvatskoga društva skladatelja teMladi u Lisinskom u suradnji s Hrvatskim društvom glazbenih umjetnika.

Siriščević je rekao da će Lisinski izići ususret mladima koji će moćikupiti jefitije karte s posebnim iskaznicama. Izmijenjen je i vizualniidentitet Lisinskog te obnovljene njegove internetske stranice