NAGRADNJAČA

Vodimo vas u Lisinski na Plavi ciklus

16.10.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Martin Draušnik i Jasen Chelfi, glazbenici Zagrebačke filharmonije ovog će se petka (17. listopada) predstaviti publici u Plavom ciklusu. Koncertna večer između ostalog posvećena je jednom od najvećih hrvatskih skladatelja Stjepanu Šuleku čiju veliku 100. obljetnicu rođenja obilježavamo ove godine.

Orkestar pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja koji će od sezone 2015./16. obavljati funkciju počasnog šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije, izvest će Šulekovu 8. simfoniju nakon čega slijedi veličanstveni Brahmsov Dvostruki koncert za violinu, violončelo i orkestar kojim će završiti koncert.

Violinist i koncert majstor Zagrebačke filharmonije Martin Draušnik i violončelist Jasen Chelfi glazbenici su koji uz odgovorne funkcije u orkestru svoje umijeće bruse i kao uspješni solisti te kroz brojne nastupe s vodećim hrvatskim ansamblima.

U sezoni 2014./2015. Zagrebačke filharmonije solistički će se predstaviti još neki članovi našeg najvećeg orkestra što je svakako sjajna praksa koju treba njegovati.

Sudeći prema najavama poznavatelji i ljubitelji klasične glazbe u novoj sezoni Zagrebačke filharmonije pronaći će puno toga što će zadovoljiti njihova glazbena nepca.

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 2x2 ulaznice.

Imena dobitnika objavit ćemo u četvrtak, 16. listopada.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Jadranko Gladić
Đurđica Novogradec

Ulaznice se podižu na blagajni Zagrebačke filharmonije u Lisinskom u petak, 17. listopada od 17 do 19:30 sati uz predočenje osobnog dokumenta.