NAGRADNJAČA

Vodimo vas na predstavu 'Terapija'

06.02.2015 u 15:17

Bionic
Reading

Nastala na osnovu britkog teksta mladog dramskog pisca Jordana Cvetanovića, predstava Terapija redateljice Maje Šimić na neuobičajen crnohumoran način razotkriva čitav jedan svijet ljudi pored kojih prolazite svakog dana, a i ne znate što se krije iza njihovih lica, pogleda, odjeće.

U Terapiji ćete čuti sve ono što ste nekada pomislili o ljudima, a niste se usudili ni sa kim podijeliti. Čuti ćete možda i ono što nikada niste ni mogli pomisliti o ljudima. Jer ova predstava otkriva više nego što treba. Ono što upijaju zidovi u tarapeutskim ordinacijama, nuditi će vam se kao na pladnju, jer do ljudskih slabosti je najteže doći.

Svatko se od nas želi predstaviti jačim nego što zaista jest, pokazati ovom surovom svijetu da se može preživjeti bez ijedne suze. A svima je jasno da ne može. Zato dođite na Terapiju. Zajedno ćemo plakati. Od tuge ili radosti. To je na kraju najmanje bitno.



Ovaj tekst prvi put je uprizoren 2008. godine u kultnom beogradskom kazalištu, Ateljeu 212., gdje se i danas igra, a 2010. godine postavljen je na off Broadwayu u Helen Mills theater u SAD-u.

Režija: MAJA ŠIMIĆ
Glume: GORDANA GADŽIĆ, SINIŠA POPOVIĆ, LUKA DRAGIĆ
Glazba: DARKO RUNDEK
TRAJANJE: 1 sat i 30 min

IZVEDBA: nedjelja, 08. 02. 2015. u 20h, KD Lisinski (mala dvorana)

Dobitnica je Vedranka Hodak, a o načinu preuzimanja nagrade će biti obaviještena putem maila.