NAGRADNJAČA

Vodimo vas na 47. PIF!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 18.09.2014 11:35
  • Objavljeno 11.09.2014 u 13:21
pif 2014

pif 2014

Izvor: Promo fotografije / Autor: PIF

47. PIF, Međunarodni festival kazališta lutaka, održat će se od 15. do 20. rujna u Zagrebu. Tijekom pet službenih festivalskih dana PIF će okupiti goste iz osam zemalja i predstaviti 16 predstava u službenoj konkurenciji, dva ulična performansa, dvije studentske predstave i dvije lutkarske skupine djece i mladih iz Zagreba

Prije službenog otvaranja PIF-a održat će se bogat program koji će najaviti festivalska događanja. 11. rujna u prostorima Kulturnog centra Travno bit će otvorena izložba '100 godina slovenske lutkarske umjetnosti' koja je organizirana u suradnji sa slovenskim centrom UNIMA, Kazalištem lutaka Ljubljana i Mini Teatrom. Najuspješniji radovi likovnog natječaja 'Lutka, maska… PIF' bit će izloženi na izložbi u EtnoArt galeriji od 12. rujna. U sklopu najave festivala Ljubica Suturović i Arsen Ćosić održat će dvije lutkarske radionice za odgajatelje i učitelje te osobe treće dobi. Kao i svake godine, u subotu 13. rujna zagrebačkom špicom zavladat će povorka lutaka pod vodstvom festivalske maskote, gigantske lutke Pifka.

Sam festival bit će otvoren predstavom 'U trenu' britanskog lutkara Stephena Mottrama, koji je na 31. PIF-u osvojio nagradu za animaciju, a čije umijeće animiranja marioneta i ove godine s nestrpljenjem iščekujemo. Dio programa i ove je godine namijenjen isključivo odrasloj publici. Predstava 'Saga' u izvedbi skupine Wakka Wakka iz New Yorka i Vizualnog kazališta Nordland iz Norveške povezuje tmurnu svakodnevnicu s motivima nordijskih saga, dok u izvođačkom smislu naglasak stavljaju na tjelesni izričaj i razne groteskne i apsurdne elemente. Predstava 'Tristan, Izolda…' Kazališta u Klodzkom spaja najpoznatiju srednjovjekovnu romancu s japanskom lutkarskom poetikom i tako donosi dodatne estetske doživljaje.

PIF se ne održava samo u kazališnim prostorima, već i na zagrebačkim ulicama i trgovima. Mlade nade zagrebačkog lutkarstva, polaznici lutkarskog studija Učilišta ZKM-a i učenici OŠ Frana Galovića svoje će kratke predstave izvesti pretposljednjeg i posljednjeg dana festivala. Tu je i interaktivna lutkarska instalacija 'Ti si lutka' skupine Itinerania iz Barcelone te performans u pokretu 'Zarsissa' izraelskog kazališta Kipod. Naposljetku, PIF-ovu će publiku na otvorenom zabavljati jedna od najpopularnijih ručnih lutaka, britka i vesela Petruška i to u autentičnoj izvedbi Kazališta lutaka Moskva.

Ulaznice za 47. PIF možete kupiti u pretprodaji 11. i 12. rujna u KUC-u Travno. Nakon 14. rujna moći ćete ih kupiti i na blagajnama dvorana u kojima se održavaju predstave. Ulaznice za predstave za odrasle moguće je kupiti i putem internetske stranice www.ulaznice.hr

Dodatne informacije o festivalu možete pronaći na web stranici www.pif.hr

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja po dvije ulaznice za sljedeće predstave:

utorak, 16. rujna, 21h, 'Saga' - Kerempuh
srijeda, 17. rujna, 19h, 'Genijalni genije' - ZKL
četvrtak, 21h, 18. rujna, 'Tristan, Izolda...' - Scena Travno
petak, 17h, 19. rujna, 'Deveta ovčica' - ZKL

Imena dobitnika ćemo objavljivati dan prije predstave, počevši s ponedjeljkom, 15. rujna.

Dvije ulaznice za utorak, 16. rujna, 21h, 'Saga' - Kerempuh, osvojio je Boris Božić
Dvije ulaznice za srijeda, 17. rujna, 19h, 'Genijalni genije' - ZKL osvojila je Lucija Petrić
Dvije ulaznice za četvrtak, 21h, 18. rujna, 'Tristan, Izolda...' - Scena Travno osvojio je Marjan Miljuš
Dvije ulaznice za petak, 17h, 19. rujan, 'Deveta ovčica' - ZKL osvojila je Ruža Rošić

O načinu preuzimanja ulaznica dobitnici će biti obaviješten putem e-maila.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!