NEIZVJESNA BUDUĆNOST

Vesna Kusin obećala rješenje za Galeriju Nova

25.02.2014 u 13:59

Bionic
Reading

Nakon što je kolektiv WHW upozorio na neizvjesnu budućnost Galerije Nova kojom upravlja, javila im se gradska pročelnica za kulturu Vesna Kusin s obećanjem da će pronaći rješenje

Kolektiv WHW prošli je tjedan organizirao tribinu povodom neizvjesne budućnosti zagrebačke Galerije Nova. Tribina je zamišljena kao predstavljanje 40-godišnje povijesti Galerije publikacijom 'Kronologija Galerija Nova 1975 - ?' te s ciljem da upozore javnost i gradske strukture na, u najmanju ruku, nestabilnu poziciju te kulturne institucije kojom upravlja višestruko nagrađivani umjetnički kolektiv.

Naime, prošlog ljeta Zagrebački Holding otkazao je ugovor WHW-ovkama u vođenju Galerije Nova, a ta je odluka trebala postati važeća od početka 2014. Grad je istu odluku povukao par dana kasnije, no daljnji život Galerije ostao je neizvjestan. Na prošlotjednu tribinu tako su WHW-ovke pozvale i predstavnike Grada, no nitko se nije odazvao diskusiji o kriterijima i principima prema kojima će se donijeti odluke o daljnjem upravljanju Galerijom Nova.

U razgovoru za tportal.hr, jedna od kustosica kolektiva WHW Sabina Sabolović kazala je da joj se telefonski javila Vesna Kusin, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika te izrazila svoju podršku Galeriji Nova i njezinu programu.

'Vesna Kusin obavijestila nas je da je prostor u Teslinoj 7 trenutačno u sudskom procesu o čijem će se ishodu  znati više krajem ožujka te da će nam se tada javiti s informacijama o konkretnijim koracima koje Grad Zagreb namjerava poduzeti za nalaženje kvalitetnog rješenja za očuvanje Galerije Nova', kazala je Sabina Sabolović.