ZANIMLJIVO DRUŽENJE

Večer s prvom damom hrvatske zabavne glazbe: Gabi Novak u Muzeju suvremene umjetnosti

06.10.2020 u 22:20

Bionic
Reading

Večeras je u MSU-u u prostoru izložbe 'Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma' organizirana večer s Gabi Novak, a povod razgovoru je javnosti malo poznati podatak da je ova diva domaće glazbene scene na različite načine i sama sudjelovala u svjetskim postignućima Zagreb filma, čiji produkcijski uspjesi, a koji uključuju i nagradu Oscar filmu 'Surogat' Dušana Vukotića, u Hrvatskoj do danas nisu nadmašeni

Tijekom susreta s Gabi Novak, a u sklopu izložbe, prikazivali su se animirani filmovi s kraja 50-ih godina prošlog stoljeća, 'Susret u snu' i 'Inspektor se vratio', za koje je sama glazbena diva posudila svoj glas. Osim toga slušale su se i gramofonske snimke davnih, raritetnih glazbenih brojeva u njezinoj interpretaciji.

Rijetkima je poznato da je Gabi Novak i prije početka svoje glazbene karijere surađivala sa Zagreb filmom kao mlada grafičarka, netom nakon što je završila Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, da bi se kasnije okušala i kao scenografkinja.

  • +4
MSU organizirao večer s Gabi Novak u prostoru postavljene izložbe Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Razgovor s Gabi Novak vodila je koautorica izložbe i ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić. Autori izložbe, koja ostaje otvorena do 31. listopada, su Simon Bogojević Narath, Vesna Meštrić i Snježana Pintarić.