GLAZBENI DOŽIVLJAJ

Varaždinske barokne večeri oživljavaju partnerstvo Varaždina i Zalaegerszega

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 12.09.2017 10:55
  • Objavljeno 12.09.2017 u 10:53
tportal

Izvor: Varaždinske barokne večeri / Autor: Promo

Od 2006. godine gradovi Varaždin i Zalaegerszeg gradovi su partneri, a ovogodišnje 47. Varaždinske barokne večeri oživljavaju to partnerstvo i intenziviraju suradnju između hrvatskog i mađarskog grada

Mađarska je zemlja partner VBV-a i zahvaljući tom partnerstvu posjetitelji koncerata imat će prigodu upoznati vrhunske mađarske interprete barokne glazbe, a tijekom dva festivalska vikenda bit će predstavljene u samom srcu grada Varaždina zanimljivosti dva mađarska grada - Zalaegerszega i Szombathelya, te njihovih županija.

Organizatori VBV-a stoga su pred finalne pripreme za Festival posjetili Zalaegerszeg gdje su u gradskoj vijećnici dogovarali predstavljanje obrtnika iz Zalaegerszega i KUD-ova u Varaždinu 23. i  24. ovog mjeseca, kada će na Korzu Varaždinci i njihovi gosti imati prigodu upoznati kulturu, povijesno naslijeđe i gastronomiju, te obrtništvo tog dijela Mađarske na manifestaciji nazvanoj 'Zalaegerszeg u Varaždinu'. Dogovoreno je i kako će učenici tamošnje Glazbene škole nastupiti sa svojim varaždinskim kolegama na posljednjem koncertu ovogodišnjeg VBV-a, nakon dodjele Festivalskih nagrada, u varaždinskoj katedrali. Cvjećari iz Zalaegerszega dat će svoj doprinos u cvjetnim kreacijama na Međunarodnoj izložbi cvijeća koja je desetljećima neizostavni dio popratnih programa Varaždinskih baroknih večeri.

'Vrlo smo zadovoljni suradnjom i dogovorima s našim mađarskim prijateljima iz Zalaegerszega i sigurni smo da će Varaždinci biti zadovoljni onim što im se sprema za prvi festivalski vikend VBV-a. Proteklih mjeseci dosta smo surađivali, razgovarali i dogovarali i nadamo se da će ova suradnja potaknuti daljnje aktivnije odnose između dva partnerska grada', naglasio je nakon sastanka u gradskoj upravi Zalaegerszega Raymond Rojnik, organizator VBV-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi