VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE

Umjetnik slika pejzaže koristeći Google Street View

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 10.09.2009 12:57
  • Objavljeno 10.09.2009 u 12:31
Google Street View

Google Street View

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Budući da si ne može priuštiti česta putovanja svijetom, umjetnik pomoću servisa Google Street View posjećuje udaljene lokacije i tako slika pejzaže

Posljednjih nekoliko godina umjetnik Bill Guffey proveo je stotine sati virtualno putujući svijetom i posjetio mjesta za koja vjeruje da ih nikada neće vidjeti uživo. Zbog manjka vremena i novca, 45-godišnji Guffey neke od svojih omiljenih destinacija ne može posjetiti u realnosti pa stoga koristi Googleov servis Street View koji korisnicima nudi panoramski pogled na ulice mnogih svjetskih gradova.

Do sada se već 'prošetao' ulicama Engleske, Škotske, Italije, Francuske, Švicarske i Portugala. Nakon razgledavanja, američki umjetnik sjeda u studio gdje prizore pretače na platno.

Umjesto najpoznatijih svjetskih znamenitosti, radije slika manje poznata mjesta i ulice kojima bi, kako kaže i sam kročio da to ima prilike. Najdraže su mu zabačene ceste, opskurni kafići usred ničega i terase na zapuštenim uličicama.

Da bi pronašao destinaciju, Guffey najčešće nasumično izabire ime mjesta i uputi se u virtualnu šetnju dok ne naiđe na inspirativan prizor. Dosad je naslikao više od stotinu slika, piše britanski Telegraph.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi