od petka, 7. svibnja

Umjetnički paviljon: Virtualna izložba Olega Šurana

  • Autor: D.A.M./Hina
  • Zadnja izmjena 06.05.2021 16:07
  • Objavljeno 06.05.2021 u 16:04
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Umjetnički paviljon u okviru svoje Virtualne galerije i ciklusa Druga perspektiva od petka, 7. svibnja predstavlja izložbu mladog umjetnika Olega Šurana, 'Ali ta priča bijaše proturječna i puna praznina jer je'

Druga perspektiva u sklopu Virtualne galerije, projekta kojim se potiče promocija domaćih umjetnika mlađe generacije, sada predstavlja rad pulskog dizajnera i umjetnika Olega Šurana, jednog od mladih autora koje je odabrala izbornica ciklusa, povjesničarka umjetnosti Ivana Mance.

Kako se ističe u najavi, Oleg Šuran predstavlja izložbu koja čeka vlastitu realizaciju - na snimkama nadzornih kamera posjetitelji će vidjeti sanduke u kojima se obično transportiraju i čuvaju izlošci prije postavljanja, a istovremeno, na platformi Virtualne galerije će se pogledati dokumentaciju radova koji se 'nalaze zapakirani' u prostoru Umjetničkog paviljona. 

'Serija crteža prikazuje neobična hibridna stvorenja fantastičnih obilježja. Niz fotografija manjih zamotanih i zagonetnih predmeta pridružen je crtežima i lirskim tekstovima u virtualnom prostoru', napominje se.

Oleg Šuran radi i kao asistent na odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu te s Olegom Morovićem i Andijem Pekicom vodi umjetničku organizaciju Fazan i web portal za dizajn, interakcije i umjetnost nakonjusmo.net, te časopis za poeziju Polet. Jedan je od predvodnika istraživačkih i kritičkih praksi u hrvatskom dizajnu, s posebnim fokusom na spekulativnu dizajnersku praksu.

Izložba će se moći pogledati do kraja lipnja na stranicama Virtualne galerije Umjetničkog paviljona u Zagrebu, na https://www.umjetnicki-paviljon.hr/virtualna-galerija-umjetnickog-paviljona/

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!