NOVI PROGRAMI

Ulaganja u kulturu Primorsko-goranske županije

17.03.2014 u 20:08

Bionic
Reading

O programima i ulaganjima u kulturne ustanove u Primorsko-goranskoj županiji, među kojima je i milijun i pol kuna za popravak krova Pomorskoga i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, danas su na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi govorile zamjenica župana Marina Medarić, ravnateljica tog muzeja Tea Perinčić, ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Željka Modrić-Surina i ravnatelj Ustanove 'Ivan Matetić Ronjgov' Darko Čargonja

Predstavljeni su novi programi Pomorskoga i povijesnog muzeja - tematske radionice za škole i vrtiće u 'Čudotvornici', igraonici otvorenoj u prosincu prošle godine, te proslave rođendana i organizirane obiteljske radionice za roditelje i djecu, koje će se održavati vikendom.
Prirodoslovni muzej najavio je nekoliko projekata. U sklopu projekta 'Museumkultur', koji traje drugu godinu i financira se u sklopu programa IPA Adriatic, otvorit će se preuređeni dio stalnog postava koji se odnosi na ekosustav Jadranskog mora.

Organizirat će se putujuća izložba koja će promicati bioraznolikost Jadranskoga mora, a putovat će kroz zemlje - partnere na projektu: Crnu Goru, Sloveniju i Italiju.

Potkraj ožujka otvara se hotel za pčele samice, za divlje pčele koje ne žive u zajednici, a stručnjaci će ih istraživati kako bi se upoznali s njihovom biologijom i educirali posjetitelje.

U prvoj polovici travnja, u sklopu Festivala znanosti u sveučilišnom kampusu bit će postavljena londonska izložba više autora 'Wildlife Photographer of the Year'.

Iz Ustanove 'Ivan Matetić Ronjgov' najavljuju uskoro promociju notnog izdanja maestra Dušana Prašelja te Matetićeve dane koji će se održati potkraj travnja, a ove su godine posvećeni obljetnicama rođenja i smrti skladatelja Matka Brajše Rašana i rođenja akademika Natka Devčića.