CIRQUE DU SOLEIL

Uđite u svijet mašte, magije i kreativnosti!

17.06.2010 u 14:17

Bionic
Reading

Najpoznatija umjetnička kolonija na svijetu, Cirque du Soleil, u Zagrebu će gostovati četiri dana, od 18. do 21. studenoga, kako bi probudila najskrivenije emocije

Cirque du Solei prvi put u Hrvatsku dolazi s predstavom 'Saltimbanco, jednom od mnogobrojnih izvedbi kojima oduševljava publiku diljem svijeta. 'Saltimbanco' je naziv izveden iz talijanskog izraza 'saltare in banco', što znači 'skakati na klupi'. Predstava istražuje iskustvo urbanog života u bezbroj oblika: ljude iz urbanih sredina, njihove različitosti i sličnosti, obitelji i supkulture, užurbanost ulica i visine nebodera.

Za vrijeme 14 godina rada ispod cirkuskog šatora predstava je obišla 75 zemalja na pet kontinenata, a oduševila je više od devet milijuna ljudi diljem svijeta. Danas ima preko 50 izvođača iz 20 različitih zemalja. Umjetnici koji su dio predstave svakodnevno prolaze umjetničke treninge, treninge spretnosti i koordinacije, na sebi nose ručno rađene kostime koji im pristaju bolje od vlastite kože. Svaka predstava nosi društvenu poruku, postavlja pitanja i daje rješenja na neobičan, uvrnut način.

Uz izvrstan bend i bajkovit glas pjevačice, koji su glazbena podloga svim točkama, predstava će na koljena baciti i one najtvrđe skeptike i uvjeriti ih da je sve moguće. U devet akrobatskih točaka koje će vam ostaviti srce u petama akrobati će pokazati nevjerojatnu snagu, fleksibilnost, ravnotežu i unutarnji mir. Publika ima prilike vidjeti dvostruki trapez, piramidu napravljenu od ljudi, nevjerojatno opiranje gravitaciji na kineskim štapovima, nadljudsku snagu i još mnogo toga.

Na turneju nose više od 180 tona opreme, a imaju i 80 tehničara koji se brinu za opremu i za sigurnost samih akrobata. S obzirom da se radi o iznimno opasnim točkama, predstava tehnički mora biti izvedena besprijekorno.

Ulaznice su limitirane na 5000 sjedećih mjesta zbog nevjerojatno velike pozornice koja zauzima skoro cijeli parter, a cijene su:
VIP loža: 700 kuna
Sjedenje 1. kategorije: 500 kuna
Sjedenje 2. kategorije: 400 kuna
Sjedenje 3. kategorije: 300 kuna