TRIBINA RAZOTKRIVANJE

U Zagreb stiže slavni Amos Oz

07.03.2011 u 14:51

Bionic
Reading

U sklopu Frakturine tribine Razotkrivanje u Zagreb dolazi jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca, Amos Oz, koji će govoriti 17. ožujka u kinu Europa

Amos Oz smatra se jednim od najvažnijih suvremenih intelektualaca. Njegova djela prevedena su na više od trideset jezika i dobitnik je brojnih nagrada, između ostalih nagrade Prix Femina, Izraelske nagrade, Frankfurtske mirovne nagrade i Goetheove nagrade.

Njegov autobiografski roman 'Priča o ljubavi i tmini' bio je bestseler diljem svijeta, a u Hrvatskoj je doživio tri izdanja. Povodom Ozova gostovanja iz tiska izlazi njegov kratki roman 'Iznenada u dubini šume', inspiriran bajkama koje je Ozu kao dječaku pripovijedala majka.

Rođen je kao Amos Klausner 4. svibnja 1939. u Jeruzalemu, a većina njegovih romana vezana je za četvrt Kerem Avraham gdje je odrastao. Diljem svijeta poznat je po svojim izrazito pacifističkim stavovima u sferi politike i jedan je od prvih Izraelaca koji je zagovarao rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba nakon Šestodnevnog rata. Jedan je od utemeljitelja pokreta Peace Now.

O romanima, mirovnom angažmanu i drugim temama s Amosom Ozom razgovarat će Srećko Horvat 17. ožujka u kinu Europa s u 19 sati.

Besplatne ulaznice mogu se podići od 8. ožujka na blagajni kina Europa.