do 14. siječnja 2018.

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu razgledajte izložbu 'Strast stvaranja'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 11.12.2017 13:38
  • Objavljeno 11.12.2017 u 13:38
tportal

Izvor: Umjetnički paviljon u Zagrebu / Autor: Promo

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu još samo do 14. siječnja 2018. godine može se razgledati izložba Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght

Izložba predstavlja ponajbolja djela iz zbirke Fundacije Marguerite i Aimé Maeght (Francuska), jedne od globalno važnih privatnih fundacija moderne i suvremene umjetnosti. Na izložbi posjetitelji mogu vidjeti djela velikih umjetnika  20. stoljeća poput Georgesa Braquea, Marca Chagalla, Alexandera Caldera, Joana Miróa, Balthusa, Pierrea Alechinskya, Pola Burya, Erróa, Sama Francisa, Ellsworth Kellya, Barbare Hepworth, Paula Jenkinsa, Konrada Klaphecka i mnogih drugih s ukupno 65 radova.

Posebna zanimljivost izložbe je Georges Braque, jedan od ključnih protagonista umjetnosti 20. stoljeća, koji je na izložbi prezentiran s 20 djela – slike, skulpture, reljefi i crteži. Tu su i djela neizostavno važnih američkih umjetnika - Alexandera Caldera, Sama Francisa, Ellsworth Kellya i Paula Jenkinsa! Rijetka je ovo prilika da se, na jednome mjestu, vide vodeći umjetnici 20. stoljeća.

Tijekom Adventa, do 7. siječnja izložbeni prostor bit će otvoren za posjetitelje i ponedjeljkom od 11 do 20 sati. Posjetitelji  ponedjeljkom mogu kupiti ulaznicu za veliku obitelj po cijeni od 150,00 kn. Ovom ulaznicom omogućuje se razgled izložbe za članove uže i šire obitelji svih generacija – od 7 do 107 godina (za 7 članova). Ponedjeljkom je i prigodna cijena ulaznice za umirovljenike (25,00 kn) uz besplatno stručno vodstvo u 12 h.

Svakog radnog dana od ponedjeljka do petka besplatno stručno vodstvo za građanstvo u 17 sati.

U suradnji s Ledenim parkom osigurana je povoljnija cijena ulaznice za posjet izložbi, odnosno klizalištu.

Stoga nemojte propustiti vidjeti ovu sjajnu izložbu!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!