KAZALIŠTE KOMEDIJA

U novu sezonu s obnovljenom operetom 'Kneginja čardaša'

14.10.2016 u 16:44

Bionic
Reading

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija novu će sezonu otvoriti operetom u tri čina 'Kneginja čardaša' Emericha Kálmána 14. listopada. Novo ruho te najpoznatije i najizvođenije operete u svijetu potpisuje redatelj Ivan Leo Lemo

Na daskama Kazališta Komedije ta poznata opereta bit će uprizorena peti put i bit će izvedena u ozračju obilježavanja stote godišnjice njezine hrvatske praizvedbe', rekao je v. d. ravnatelja Komedije Adam Končić na konferenciji za novinare, upriličenoj nakon prve probe s orkestrom.
 
Sandra Bagarić će uprizoriti Sylvu Varescu, a njezina je alternacija Zorica Antonić. Bagarić je izjavila kako je ta uloga 'totalno emotivno i duševno razgolićuje, tako da zapravo igra samu sebe'.


Sandra Bagarić i Đani Stipaničev

Edwina Ronalda uprizorit će Đani Stipaničev i Damir Klačar koji je za tu ulogu posuđen iz zagrebačkoga HNK-a. Obojica su izrazili zadovoljstvo što im je pružena prilika da odigraju tu ulogu, iako je Stipaničev rekao da se u početku opirao, ali da mu sada, kada je 'duboko zagrizao u tu jabuku, ulogu više nitko ne može oduzeti'.

U opereti su i Dražen Bratulić, Goran Malus, Vlatka Burić / Josipa Lončar, Nedim Prohić, Dubravka Ostojić, Adalbert Turner / Ervin Baučić / Ivan Magud, Davor Svedružić / Zlatko Ožbolt, Dario Došlić, Blaženka Blažinić, Božidar Peričić, Matija Škvorc, Ana Hruškovec i drugi. Sudjeluju orkestar, zbor i balet Kazališta Komedija.

Dirigent je Veseljko Barešić, koreograf Leo Mujić, scenografkinja Vesna Režić, a kostimografiju potpisuje mladi kostimograf Marko Marosiuk. Korepetitor je Krešimir Batinić, a zborovođa Branko Starc.


Opereta će biti izvedena u ozračju obilježavanja stote godišnjice njezine hrvatske praizvedbe