TRADICIJA IPAK NASTAVLJENA

U inat koroni Motovun Film Festival otvorio ovogodišnji program

31.07.2020 u 09:34

Bionic
Reading

Motovunski festival 30. svibnja otvorila je jedina ovogodišnja projekcija, film Danila Šerbedžije 'Tereza37', po scenariju Lane Barić koja igra i naslovnu ulogu. Festival sada kreće na put u dvadesetak mjesta diljem Hrvatske

'Često se pitamo je li čaša polupuna ili poluprazna, kao i je li sad motovunski trg polupun ili poluprazan, no naša su srca puna što ste podržali i ovogodišnje izdanje', obratio se publici Igor Mirković, direktor Motovun Film Festivala na otvaranju MFF-a koji je počeo jedinom ovogodišnjom projekcijom u samom Motovunu.

Publika je ispunila gledalište koje je bilo ograničenog kapaciteta i organIzirano s razmakom sukladno epidemiološkim mjerama.

Pretpremijerno je prikazan film 'Tereza37', novi uradak redatelja Danila Šerbedžije i scenaristički prvijenac glumice Lane Barić koja je utjelovila naslovnu junakinju.

'Drago nam je da smo film prvi put prikazali upravo ovdje. Sretna sam da je festival ipak organiziran i nadam se da ćemo se sljedeće godine ovdje naći u normalnim okolnostima', rekla je Lana Barić, inače i članica žirija ovogodišnjeg festivala.

Istodobno s motovunskim događanjem, prva je projekcija održana i u Splitu u kojem će idućih dana biti prikazana još dva filma.

Već ovog vikenda kreće i istarska turneja koja će potrajati dobar dio kolovoza kad atraktivan motovunski program stiže u desetak mjesta.

Punih tjedan dana, od 1. do 7. kolovoza u projekcijama će uživati dubrovačka publika, a tijekom ovog mjeseca filmovi će se prikazivati i u Šibeniku, Rijeci, Kostreni i Karlovcu.

Od 31. srpnja do 3. kolovoza kreću i pretpremijere u Zagrebu na Ljetnoj pozornici Tuškanac, a od 26. kolovoza do 6. rujna će u glavnom gradu, točnije u Laubi, biti prikazan sav ovogodišnji program i dodijeljene festivalske nagrade.