četvrtak

U Botaničaru se predstavlja roman Carlosa Fonsece 'Muzej besanih'

21.03.2023 u 10:25

Bionic
Reading

Izdavačka kuća Durieux poziva na predstavljanje knjige Carlosa Fonsece 'Muzej besanih' koje će se održati u caffe baru Botaničar (Marulićev trg 6, Zagreb) u četvrtak 23.3. u 20 sati, a na kojem će sudjelovati autor Carlos Fonseca te prevoditeljica Ela Varošec Krsnik i urednik Sven Popović

Carlos Fonseca je jedan od najuzbudljivijih glasova suvremene latinoameričke književnosti. Njegov je roman Muzej besanih, u punom smislu riječi, globalni roman koji se proteže kroz kontinente i desetljeća i vodi čitatelja na grozničavu odiseju prepunu zavjera i paranoje.

Od predgrađa New Jerseyja, besanih noći u New Yorku, preko gvatemalskih prašuma pa sve do napuštene grdosije nebodera u San Juanu, Fonseca plete slojevitu, kaleidoskopsku priču koja nam donosi sliku fragmentiranog svijeta gdje nikome nije jasno što je istina, a što ironija.

Carlos Fonseca nasljednik je Roberta Bolaña koliko i Dona DeLilla, Itala Calvina i Jorgea Luisa Borgesa, a "Muzejom besanih" pokazuje zašto ga se svrstava među najbolje živuće autore španjolskog govornog područja. Predstavljanje će biti na engleskom jeziku.