danas i sutra

'Tobi u bojama duge' povodom Međunarodnog dana vidljivosti transrodnih osoba u klubu Dva Osam i Dokukinu KIC

30.03.2023 u 14:14

Bionic
Reading

Povodom Međunarodnog dana vidljivosti transrodnih osoba koji se obilježava 31. ožujka KineDok Hrvatska donosi besplatne projekcije filma mađarske redateljice Alexe Bakony 'Tobi u bojama duge' koje će se održati u četvrtak 30.3. u 20 sati u klubu DVA OSAM (Jabukovac 28) i u petak 31.3. u 19 sati u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5), a ulaz na obje projekcije je slobodan

U malom selu u Mađarskoj žive Éva i njezina obitelj. Njezina 16-godišnjakinja nedavno se outala kao transrodna i živi pod imenom Tobi. Nakon prvotnog šoka, cijela se obitelj okuplja kako bi mu bili podrška. Éva je ipak u sebi shrvana pri pomisli da gubi djevojčicu koju je odgajala.

Tobi je odlučan u naumu da i biološki postane mladić te da ne ovisi toliko o obitelji, dok se pritom suočava s boljkama odrastanja. Dok se Éva očajnički trudi biti majka kakvu Tobi treba i postaje entuzijastična zagovornica LGBTQ zajednice, Tobi propituje prepreke na koje nailazi kao transrodni mladić. Njihovo višegodišnje putovanje emocionalna je priča o oslobađanju, prihvaćanju i pronalaženju samih sebe.

Izvor: Društvene mreže

KineDok je alternativna distribucija europskih dokumentarnih filmova koja okuplja više od 150 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest europskih zemalja. Ova međunarodna filmska mreža povezuje publiku i autore dokumentarnih filmova, a projekcije se održavaju na različitim lokacijama, kao što su društveni centri, galerije, kafići, parkovi, šume, dvorišta klubova, trgovi, te knjižnice i škole.