DONESENA ODLUKA

Tko je nova ravnateljica HDLU-a?

02.05.2014 u 15:10

Bionic
Reading

Nova ravnateljica Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) ekonomistica je Ivana Krnjić nakon što ju je izborna komisija izabrala među 12 kandidata koji su se prijavili na natječaj, a njihovu odluku potvrdio Upravni odbor, priopćeno je danas iz HDLU-a

Ravnateljica Ivana Krnjić 30-godišnja je Zagrepčanka, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a menadžment u kulturi magistrirala na Universitat Internacional de Catalunya u Barceloni.

Radno iskustvo stjecala je u internacionalnom okruženju u privatnom i javnom sektoru pa je tako u multinacionalnoj kompaniji Henkel radila na poslovima brand managera, sudjelovala je u organizaciji sajma specijaliziranog za video umjetnost Loop Fair u Barceloni, surađivala je na razvoju međunarodnog fotografskog e-časopisa Blur magazine, a bila je i suorganizatorica projekta Boiling point koji približava suvremeno slikarstvo široj publici.

Kao vanjska suradnica HDLU-a provela je kiparsko-arhitektonski javni natječaj u Dubrovniku. Posljednjih godina djelovala je kao voditeljica odjela na poslovima akreditiranim od Europske komisije u području obrazovanja u Agenciji za mobilnost i programe EU-a. Tečno govori engleski i španjolski jezik.

Na dužnost ravnateljice predložila ju je izborna komisija koju čini predsjednik HDLU-a Josip Zanki, dopredsjednici Tomislav Buntak i Fedor Vučemilović, članovi Nadzornog odbora Siniša Reberski i članica Upravnog odbora Koraljka Kovač

HDLU je nevladina, neprofitna i nestranačka strukovna udruga čiji su članovi likovni umjetnici različitih umjetničkih izraza i svih generacija. Udruga je utemeljena 1868. i od tada, pod raznim nazivima, kontinuirano djeluje. Osnovni ciljevi i djelatnost udruge su poticanje suvremenog likovnog stvaralaštva, unapređenje i zaštita slobode likovnog djelovanja, organizacija izložbi, sudjelovanje u pripremama za donošenje zakona i propisa koji se odnose na likovno stvaralaštvo te zaštita socijalnih prava umjetnika.

Godišnje organizira ili sudjeluje u organizaciji 40-ak izložbi u četiri galerijska prostora, čime pokriva gotovo sve segmente umjetničkog izraza – od velikih nacionalnih i međunarodnih manifestacija, do projekata u novim medijima bliskim eksperimentu.

Izložbe su popraćene predavanjima, radionicama ili prezentacijama projekata, a galerijski prostori društva otvoreni su svim vrstama umjetničkog djelovanja, od plesa i performansa do glazbe i kazališta.