NAGRADNJAČA

Tko ide na predstavu 'Bog masakra'

05.11.2009 u 12:23

Bionic
Reading

Predstava 'Bog masakra' ironična je komedija francuske spisateljice i dramaturginje Yasmine Reze. Praizvedena je 2007. godine u Zürichu, a u HKK-u Zadar na rasporedu je 12. studenog. Tportal.hr poklanja najbržem čitatelju dvije ulaznice za predstavu

Drama snažnih dijaloga s naglaskom na bogatstvo neizrečenog, pravi je glumački izazov, a uspješnost teksta u svijetu, čini se, i dodatna motivacija.

Radnja počinje s dva para roditelja koji se sastaju ne bi li raspravili na koji način postupiti nakon što su se njihovi jedanaestogodišnji sinovi potukli u parku. Nevini dječji grijeh ubrzo biva zaboravljen i pred nama se počinje odvijati pravo duhovno nasilje ohrabreno alkoholom i tjeskobom licemjernih bračnih odnosa. Zahvaljujući izvanrednim dijalozima kojima komad obiluje, ova ironična komedija prerasta u ozbiljnu dramu i obratno – ozbiljna drama postaje komično propitivanje mentaliteta europskog građanina 21. stoljeća.

Možda je upravo to ustrajno balansiranje između dviju ključnih dramskih i životnih opreka ono što ovaj komad čini vrhunskim kazališnim proizvodom.

Dvije ulaznice osvojila je Valentina Botica