NAGRADNJAČA

Tko ide na koncert Zadarskog komornog orkestra

21.11.2011 u 14:47

Bionic
Reading

Zadarski komorni orkestar u utorak 22. studenog započinje s prvim u nizu od pet koncerata u sezoni 2011./2012. A tportal.hr poklanja svojim čitateljima 2x2 ulaznice

Orkestrom će dirigirati maestro Ivan Repušić koji kroz posljednjih godinu dana intenzivno radi u Njemačkoj, dirigira u različitim opernim kućama i radi na velikim projektima. Unatoč brojnim obvezama u inozemstvu, maestro Repušić svoju ulogu šefa dirigenta Zadarskog komornog orkestra ne zapostavlja. Osmislio je dinamičnu sezonu prepunu atraktivnih solista i gostujućih dirigenata.

Na prvom koncertu očekuje nas ugledni hrvatski pijanist Dalibor Cikojević. Uz Orkestar će svirati Mozartov Koncert za klavir i orkestar u A-duru KV 488.

Koncerti Zadarskog komornog orkestra u Zadar će dovesti mladog gitarističkog talenta iz Splita, Srđana Bulata, koji je prije dva mjeseca osvojio prestižno natjecanje Francisco Tarrega u Španjolskoj, već zrelu i afirmiranu zagrebačku pijanisticu Katarinu Krpan i zagrebačke violiniste Martina Draušnika i Ivana Novinca. Kreirajući umjetnički program Orkestra Repušić nije zaboravio na mlade zadarske talente kao što su violinistica Ankica Šoša, pijanistica Gordana Zubović Pavić i klarinetist Marcelo Zelenčić. Sam Repušić neće dirigirati svim koncertima već će ugostiti dirigente poput Pavla Dešpalja, ujedno i počasnog dirigenta Zadarskog komornog orkestra, Saše Britvića, Harija Zodre, dok će jedan koncert umjetnički voditi prvi violinist, mladi i nadareni Marco Graziani.

Više od pola stoljeća star Zadarski komorni orkestar jedan je od glazbenih simbola Grada. Osnovao ga je Pavle Dešpalj, a potom su ga vodili Petar Vrbančić, Drago Novak i od 2004. godine Ivan Repušić. Kontinuitet koji je u mandatu Repušića evidentan očituje se u redovitom održavanju koncerata u sezoni i jednom do dva na Glazbenim večerima u Sv. Donatu. Orkestar gostuje u zemlji i inozemstvu te surađuje s najvećim imenima hrvatske klasične glazbe.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Miljenka Sarić
Mladen Krečak