premijera 18. ožujka

'Šumastikus' najavljuje bogatu godinu Zagrebačkog plesnog centra

15.03.2017 u 15:55

Bionic
Reading

Zagrebački plesni centar (ZPC) u nastavku godine najavljuje brojne novosti i bogatu sezonu premijera koju otvara u subotu 18. ožujka dječja predstava 'Šumastikus', autorski projekt Petra Cvirna i Sanje Milardović najavljen kao multiadaptivna predstava u pokretu.

'U Ilici 10/1 spremaju se brojne novosti u nadolazećem razdoblju koje idu u prilog kulturnom životu Zagrepčana, ali i svih ostalih posjetitelja. Nagrađivani glumci Sanja Milardović i Petar Cvirn u zajedničkoj su režiji i izvedbi ostvarili dječju predstavu 'Šumastikus', čija prva izvedba najavljuje bogatu sezonu premijera Zagrebačkog plesnog centra', stoji u najavi.

'Šumastikus' je multiadaptivna predstava u pokretu u čijem su središtu Roza i Draško, dva naizgled potpuno različita djeteta, ali i karaktera, koja se zajedno nađu izgubljena u šumi i ovise samo jedno o drugome.

'Povremene svađe, zajednička otkrića i pokušaji preživljavanja u prirodi prožeti čarobnim pričama lektirnih naslova kao što je 'Šuma Striborova', čine tu predstavu magičnim mjestom protagonista, a time i zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za našu publiku', ističe se u najavi.

Projekt je nastao u koprodukciji Umjetničke organizacije TeatruM iz Zagreba i ZPC-a, te uz suradnju s Plesnim centrom Tala.

Predstava ima već ugovorene dvije turneje u Njemačkoj, u ožujku i svibnju 2017.

'Radovi Sanje Milardović i Petra Cvirna, koji iza sebe imaju niz institucionalnih i izvaninstitucionalnih projekata vezanih uz najmlađe, nikad ne prođu nezapaženo. O tome svjedoče brojne nagrade koje su dobili u svojim bogatim karijerama, u čemu predstava 'Šumastikus' zasigurno neće biti iznimka', poručuju iz ZPC-a.