PROJEKCIJE I PREDSTAVE

Studenti ADU angažirali se u humanitarnoj akciji

21.05.2014 u 11:39

Bionic
Reading

Akademija dramske umjetnosti i Hrvatski filmski savez pozivaju na posebnu projekciju studentskog kratkometražnog igranog filma 'Priča o Mari iz Varoša' redatelja Igora Šeregija i dugometražnog igranog filma 'Velika ljepota' (La grande bellezza) redatelja Paola Sorrentina u ponedjeljak 26. svibnja s početkom u 20 sati u kinu Tuškanac. Cijena ulaznice je 15 kuna, a sav prikupljeni iznos uplatit će se na žiroračun Općine Gunja

Studenti, profesori i zaposlenici Akademije dramske umjetnosti organizirali su sutra i prekosutra u utorak 20. svibnja i srijedu 21. svibnja hitno prikupljanje potrebnih stvari za područja pogođena poplavama te pozivaju sve studente Sveučilišta u Zagrebu, građanke i građane, da se odazovu inicijativi. Prikupljanje je organizirano na Akademiji, na adresi Trg maršala Tita 5, od 10 do 20 sati.

Izrazito su potrebne sljedeće stvari: voda, higijenske potrepštine, konzervirana hrana, odjeća (točan popis svih potrebnih stvari možete pronaći na društvenim mrežama i stranici Akademije dramske umjetnosti).

Sutra 20. svibnja u 17 sati ispred Akademije dramske umjetnosti održat će se koncert studenata ADU u sklopu humanitarne akcije prikupljanja pomoći za stanovništvo Slavonije stradalo u poplavama.

Uz akciju hitnog prikupljanje potrebnih sredstava, u petak 23. ožujka u dvorani F5 u Frankopanskoj 22 u 20 sati održat će se i humanitarna predstava 'Rekonstrukcija', ispit iz scenskog pokreta druge godine studija glume pod mentorstvom Ksenije Zec i Saše Božića

Na Akademiji dramske umjetnosti trenutno studira šest studenata koji dolaze upravo iz poplavljenih područja, a članovi Studija kreativnih ideja iz Gunje, koji su studenti režije i produkcije na ADU, kreirali su i video kojim pozivaju sve svoje kolege na solidarnost i pomoć stanovništvu stradalom od poplava.

Građani svoj doprinos mogu uplatiti donacijom na poseban žiroračun Općine Gunja: HR0924850031500005992. Donacije se mogu također uputiti pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen) za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama.