AUTOR 'SKITNICE' I 'KOŠULJE PLAVE'

Štorija o velikom Popadiću kreće na festivale

15.05.2018 u 13:17

Bionic
Reading

Dokumentarni film o velikom splitskom i hrvatskom pjesniku, esejistu i novinskom reporteru Momčilu Popadiću 'Pope, vrati se', koji je na premijerama u Splitu i na Korčuli izazvao veliki interes i oduševljenje publike, kreće u festivalski život, a najavljene su i nove projekcije u redovitoj distribuciji

Priča o autoru koji je iza sebe ostavio stotine tekstova nekih od najljepših pjesama hrvatske zabavne glazbe - od 'Skitnice' i 'Oprosti mi pape' do 'Košulje plave', 'Ključ je ispod otirača' ili 'Ča je život vengo fantažija' - 10. lipnja bit će prikazana u natjecateljskom programu Festivala muzičkog dokumentarnog filma 'DOK'N'RITAM' u Beogradu, nakon toga početkom srpnja i na Festivalu dokumentarnog glazbenog filma 'Solo Positivo' u Šibeniku, a za početak kolovoza stigao je i poziv organizatora Ljetne škole filma Šipan.

>>>Film o legendi Splita otkrit će tajnu nastanka Košulje plave, ali i kako je hajdukovac slučajno napisao himnu Dinama

  • +6
Momčilo Popadić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni arhiv

Tijekom srpnja i kolovoza film o Popadićevom životu i djelu kreće i na turneju manjim kinima po hrvatskoj obali i otocima u sklopu projekta Kino Mediteran. I Splićani će napokon moći vidjeti film u redovitoj distribuciji, i to 18., 19. i 23. svibnja u kinu 'Zlatna vrata', a nakon prve dvije projekcije bit će upriličen kratak razgovor s autorom.

U jednosatnom filmu o Popi (ili Momi) govore Mirko Krstičević, Rajko Dujmić, Zlatko Gall, Jurica Pavičić, glumci Maro Banić i Davor Pavić, mladi Blaćanin Mario Tulić, Tonči Padovan, fotograf Matko Biljak, Damir Šarac i Jakša Fiamengo. U njemu se između ostalog mogu čuti dijelovi Popinih kolumni, pjesama i knjige 'Živit u strpjenstvu', kao i nekoliko uglazbljenih tekstova koje će mnogi prepoznati kao velike i vječne hitove.