MEDIJSKA SCENA U ROVINJU

Što nas sve očekuje na Weekend Media Festivalu

04.09.2013 u 15:54

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem Weekendu sudjelovat će više od stotinu predavača i panelista, a posjetitelje očekuju iznimno zanimljive teme

Šesti po redu Weekend Media Festival ove će se godine održati od 19. do 22. rujna u Rovinju, a organizatori najavljuju bogat program predavanja, panel-rasprava i prezentacija. Oko 4.000 sudionika tako će u festivalskim prostorima stare Tvornice duhana moći vidjeti rasprave o novim trendovima u poslovanju, razgovarati s vodećim ljudima medija iz regije te vidjeti prezentacije stručnjaka iz globalnih kompanija poput Googlea. Na ovogodišnjem Weekendu sudjelovat će više od stotinu predavača i panelista, a posjetitelje očekuju iznimno zanimljive teme.

Bit će, među ostalim, riječi o novim poslovnim modelima na tržištu telekomunikacija, ali i prilagođavanju financijske industrije tehnološkim promjenama. Veliko zanimanje zasigurno će izazvati panel-rasprava 'Politički do's and dont's' u kojoj je najavljeno gostovanje srpskog političara Čedomira Jovanovića.

I ove godine medijski stručnjaci bavit će se temom tiskanih medija, ali ovoga će puta biti riječ o uspješnom preživljavanju novinskih brendova. Poseban će naglasak biti stavljen na poslovne novine, a o tomu će govoriti sir Geoffrey Owen, glavni urednik Financial Timesa od 1981. do 1990. godine. Temom Europske unije bavit će se novinari Wall Street Journala i Daily Telegrapha, a bosanskohercegovački redatelj Boris Tanović govorit će o situaciji u regionalnoj kinematografiji.

Predstavnici televizija iz regije pozabavit će se reality showovima i regionalnim formatima, a ravnatelj HRT-a Goran Radman govorit će o restrukturiranju javne televizije te iznijeti i neke detalje svojih planova o budućnosti HRT-a.

Na 6. Weekend Media Festivalu drugi put će biti održana i regionalna revija najboljih reklamnih agencija, a ono što posebno privlači pozornost je i prva dodjela regionalne internetske nagrade SoMo Borac. Nagrada se dodjeljuje u više kategorija, među ostalima za najbolje stranice na Facebooku, profile na Twitteru i Instagramu, najbolje mobilne aplikacije, tablet magazine i internetski video godine. Prijave traju do 10. rujna.

Osim predavanja i panela, na Weekendu će biti i mnogo popratnih događanja koja obuhvaćaju izložbe, projekcije, gastro ponudu te, naravno, neizostavne partyje po kojima je Weekend Media Festival nadaleko poznat.