10. ožujak

Šibenski HNK najavljuje predstavu 'Ženski orkestar' sa snažnom glumačkom postavom i u režiji Arije Rizvić

  • Autor: V. Ba. / Hina
  • Zadnja izmjena 28.02.2022 10:45
  • Objavljeno 28.02.2022 u 10:13
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

Riječ je o zanimljivom i komičnom komadu koji se poigrava s klasičnim dramskim tekstom, suvremenim životom umjetnika te vječnim pitanjem ljubavi a sve to protkano autorskom glazbom koju na sceni izvode glumci, stoji u najavama predstave

Predstava 'Ženski orkestar' prema adaptaciji dramskog teksta Jeana Anouilha u režiji Arije Rizvić premijerno će biti održana 10. ožujka u Hrvatskome narodnom kazalištu u Šibeniku.

U fokusu predstave je mali orkestar grotesknih likova koji su, svatko iz svojih razloga, primorani svirati u restoranu koji se nalazi u sklopu mondenog lječilišta. Nitko od likova ne uživa u svom radu i sviranju u tom lječilištu, ali iz godine u godinu sviraju tamo i ostaju zarobljeni u svojoj nemogućnosti odlaska.

Redateljica Arija Rizvić i dramaturginja Mirna Rustemović kreirale su svoj ženski orkestar satkan od neobičnih likova, koje smještaju u restoran ekskluzivnog lječilišta na obali, stoji u najavi.

Uzimajući kao ključnu odrednicu klasični narativni tekst, kroz predstavu stvaraju pomalo čehovljansku atmosferu učmalosti, čežnje, čekanja, nemogućnosti promjene, spajajući je s mediteranskim ugođajem. Kako predstava odmiče stvara se autorski tekst zajedno s ansamblom koji pokušava u suvremenom vremenu odgovoriti na odnose, probleme i situacije iz klasičnog komada u želji da oslobodi svoje likove.

Proba 'Ženskog orkestra'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

Rezultat te suradnje zanimljiv je i komičan komad koji se poigrava s klasičnim dramskim tekstom, suvremenim životom umjetnika te vječnim pitanjem ljubavi a sve to protkano autorskom glazbom koju na sceni izvode glumci.

Redateljica je oko sebe okupila snažnu glumačku ekipu koju čine Franka Klarić i Ana Perković kao članice HNK u Šibeniku, a gosti su Marina Redžepović, Iva Šimić Šakoronja, Gloria Dubelj i Ivan Čuić.

S Marinom Redžepović, zvijezdom domaćeg filma 'Zbornica', nedavno smo i razgovarali, a taj je intervju dostupan na ovoj poveznici.

Pokret je oblikovala Larisa Lipovac Navojec, autorsku glazbu potpisuje Ivan Pešut, kostime Ana Mikulić, scenografiju Frane Celić, a svjetlo Josip Bakula.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!