14.-17. rujna

Showcase festival SHIP jedinstvena je prilika da se hrvatska glazba daleko čuje

07.03.2023 u 09:59

Bionic
Reading

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) prije nekoliko je tjedana najavio konferenciju i showcase festival SHIP koji će se ove godine po prvi put održati u Šibeniku, a sada je otvoren i poziv za glazbenike

Predstavljena je službena stranica SHIP na kojoj se za nastup mogu prijaviti svi zainteresirani glazbenici koji svoj rad žele predstaviti europskoj, ali i svjetskoj sceni.

Pozornica prvog izdanja showcase festivala SHIP sjajna je prilika glazbenicima svih žanrova da se njihova glazba daleko čuje. Tijekom konferencije, ali i samoga festivala, Šibenik će biti domaćin profesionalcima iz glazbene industrije koji su važan faktor brojnih festivala, klubova i medija diljem Europe i svijeta. Upravo oni su odskočna daska izvođačima koji imaju ambicije svoj rad nastaviti graditi na internacionalnoj razini te širiti publiku u kojem god smjeru žele. Prijave su otvorene za domaće i strane izvođače od 3. ožujka do 30. travnja, nakon čega će organizatori objaviti tko će kraj ljeta dočekati na jednoj od najljepših pozornica na našoj obali.

Osim samog showcase festivala, važan dio SHIP-a je konferencija, na kojoj će svi sudionici imati priliku upoznati se s kolegama iz svih dijelova svijeta. Kako funkcionira glazbena industrija u njihovoj državi, kako se probiti na njihovo tržište, što su prednosti, a što mane njihove scene - na sva ta pitanja direktan odgovor će moći dobiti svi posjetitelji SHIP-a.

Kako zvuči budućnost glazbe, tko se sve sprema s malih doći na velike svjetske pozornice te u kojem smjeru ide čitava glazbena industrija, saznat ćemo od 14. do 17. rujna ove godine u Šibeniku. Tijekom dana održat će se konferencijski dio festivala, dok će u popodnevnim i večernjim satima svi zainteresirani uživati u brojnim koncertima nadolazećih domaćih i međunarodnih glazbenih nada.

Cilj SHIP-a je prezentirati hrvatsku glazbenu scenu, kao i samu lokaciju održavanja festivala glazbenim profesionalcima sa svih strana svijeta te postati platformom za umrežavanje po uzoru na brojne showcase festivale diljem Europe i svijeta.

Konferenciju SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a konferenciju podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatska Turistička Zajednica.