FESTIVAL U NEW YORKU

'Sam samcat' redatelja Bobe Jelčića osvojio je nagradu za najbolji film

17.04.2019 u 10:14

Bionic
Reading

Na 16. dodjeli nagrada Bosanskohercegovačkog filmskog festivala koji je održan u New Yorku film 'Sam samcat' redatelja Bobe Jelčića osvojio je glavnu nagradu. Žiri koji je birao najbolji film sastavljen je od cijenjenih filmaša susjedne države, Ademira Kenovića, Tatjane Krstevski i Aleksandra Boškovića

Jelčić je osvojio nagradu Zlatna jabuka BHFF 2019. za najbolji film. Ovo je druga nagrada za film Sam Samcat za najbolju režiju, prvu je dobio na Festu u Beogradu.

Film Sam Samcat prati nedavno rastavljenog oca koji pokušava povećati dodijeljeno vrijeme koje može boraviti sa kćeri.

'Film Sam Samcat delikatno privlači publiku unutar složenosti intimnog prostora kroz prikazivanje borbe običnog čovjeka s birokracijom. Film na suptilan način govori o preprekama s kojima se običan čovjek suočava u vrlo intenzivnim društvenim situacijama', objašnjenje je žirija.

  • +3
Bobo Jelčić, film Sam samcat Izvor: Spiritus Movens / Autor: Film Sam samcat

Nagradu je dobio i Rakan Rushaidat za ulogu Marka u filmu. 'Uloga Rakana Rushaidata je okosnica cijelog filma. On donosi suptilnu i delikatnu izvedbu koja odgovara ukupnoj energiji ovog filma' objašnjenje je žirija.

Bobo Jelčić prošli tjedan nagrađen je i njegov kazališni rad. Njegova predstava 'Zašto je poludeo gospodin R' osvojila je Nagradu Jugoslavenskog dramskog pozorišta za najbolju predstavu sezone.